Skocz do zawartości
  • 0

Co to jest??? Dzisiejsze fanty???

k-szela

Pytanie

Napisano

Witam jak w tytule, dziś wykopane 06.01.2004 na pierwszej fotce tabliczka z ciennkiej blaszki MATADOR na googlach znalazłem tylko wytwórnie hebli i narzędzi stolarskich. Na drugiej fotce kompas z dziwnymi oznaczeniami stron świata??? V,S... Kompas znaleziony w okolicy starego poligonu pruskiego, myślę że pochodzi z pocz XX wieku z tyłu jest numer TEL 37

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w tytule, dziś wykopane 06.01.2004 na pierwszej fotce tabliczka z ciennkiej blaszki MATADOR na googlach znalazłem tylko wytwórnie hebli i narzędzi stolarskich. Na drugiej fotce kompas z dziwnymi oznaczeniami stron świata??? V,S... Kompas znaleziony w okolicy starego poligonu pruskiego, myślę że pochodzi z pocz XX wieku z tyłu jest numer TEL 37

Napisano

Tabliczka Matador pochodzi na 100% z...lewarka. Jak się przyjrzysz na zdjęciu u podstawy(na kołnierzu) widać charakterystyczne kółko herbowe" :-).
Pozdro
searcher

Napisano
Małe sprostowanie: blaszka nie będzie od lewarka, w każdym bądź razie nie od takiego. Ale wiadomo już co to za firma i co produkowała. Kółko i nazwa sie zgadza ale na moim lewarku nie było śladów urwania reszty blaszki. Było samo kółko.
Ale zawsze to jakiś ślad..
Pozdro
searcher

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie