Boruta Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Za dużo dział chyba tam nie wchodziło. Może jakiś mały pzekroik? I-szo wojenne wynalazki były bardziej namacalne, II wojenne często znikały w koszach biur projektowych.Pozdrawiam
Darda Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Na jeden transporter jednorazowo wchodziło oczywiście jedno działo :)Przekrojów nie mam - może coś więcej o budowie tego pojazdu powie Ci to zdjęcie?
Boruta Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Dzięki, w sumie to chodziło mi zwłaszcza, gdzie siedział kierowca i dojrzałem, że z boku.Pozdrawiam
Darda Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Cóż, prowadzenie takiego pojazdu było dość skomplikowane i właściwie nie jestem pewien, czy można w tym przypadku używać słowa kierowca" w liczbie pojedyńczej :)
Grendel Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Darda,Nie prawciez acan tylu komplementow, bo sie rozniesie i mnie znow ten Mefistofil nawiedzac zacznie i zona moze juz tym razem nie wystarczyc;o)Jesli chodzi o strzelanie, to z 60-funtowki strzelac ponoc probowano, ale skonczylo sie to zle dla pojazdu - sily byly zbyt wielkie...Zbudowano ich ile?48 sztuk?Ta, jak ja nazwal Ironrat wersja dla bezpagonnych" byla (w ilosci ponoc sztuk dwu) uzywana przez pagonnych" jako pierwszy opancerzony pojazd ewakuacyjno-naprawczy.Tak wiec bylo to nie tylko pierwsze w historii dzialo szturmowe, ale tez pierwszy ARV.Bezapelacyjnie pojazd arcyciekawy i niestety nieledwie zapomniany.Wystarczy popatrzyc na strony internetowe o pierwszowojennej broni pancernej - znajdzie sie tam prawie wszystko, ale Gun Carrier Mark I sie nie uswiadczy...Szkoda.Bo warty jest pamieci.Darda - dzieki za przypomnienie:)Po powrocie z wakacji postaram sie tez jakas fajna zagadke wymyslic.PozdrowieniaGrendel
Forteca Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Darda - czy ten skądinąd wielkiej śliczności model jest hand made" czy może jest jakoś bardziej ogólnie dostępny do sprzedaży ??
bodziu000000 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Forteca, tutaj znajdziesz ten model, jak również inne modele z okresy I wojny światowej:http://panzermodelkit.valka.cz/ww1a.htmPzdrBodziu
Forteca Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Dzięki - fajne modele. Co ciekawsze, jedna rosyjska firma ma w zapowiedziach Kubusia" w 1/35
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.