Skocz do zawartości
  • 0

co znalazłem w 2005 roku?

bodek15

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sam napisałeś numery.Zdjęcie drugie od góry.Zobacz w numerze odkrywcy z maja albo czerwca, gdzie jest o znalezieniu urny.Fakt, że tam są miecze, a nie takie małe cosie, ale chodzi o zasadę niszczenia broni.
Napisano
Witaj bodek 15! Długość całego 20 cm czy tylko głowni? wyrażniejsze zdjęcie noża prosze chyba widze resztki jelca może to być nóż okopowy choć i włócznia też może być. Ale raczej stawiam na nóż ponieważ wyszło chyba z miejsca razem z resztą złomu. Opisz miejsce ślady po walkach okopy czy coś w tym rodzaju.Pozdrawiam.
Napisano
Po miejscu sądze raczej , ze to nóż okopowy mocno skorodowany. Ale w tym stopniu skorodowania nie chcę określać wzoru.
Napisano
wojska radzieckie w tym lesie stacjonowały w 1944 roku, ale i walki w czasie I wojny tam były. długość całego naoż to 20 cm
Napisano
mi osobiście fotka 1a kojarzy się ze złamanym na pół chwytakiem drwalskim do łączenia ściętych bali drewnianych.

Pozdrawiam - kocur.
Napisano
Ja trafiłem boratynke i jakieś 2 miedziaki ponadto 4 kulki muszkietowe czyli raczej słabo ale złe dobrego początki.Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie