Skocz do zawartości

Kolekcja do podziału.

j35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Przed chwilą we wrocławskich Faktach pokazano wynik akcji naszej policji.Wpadł ktoś z wrocławskiego Kozanowa(23-latek).Gościowi grozi ósemka ,a kolekcja pewnie jak zwykle
pójdzie do podziału.
Gdy to oglądałem, na myśl przyszedł mi plakat niemiecki z czasów WWII z napisemPst.".
Pzdr Jarek
Napisano
www.fakty.com

Zatrzymano kolekcjonera broni

Wrocławska policja zatrzymała 23-letniego wrocławianina, który zgromadził w domu dużą kolekcję broni i amunicji z czasów II wojny światowej.

Niebezpieczną kolekcję zabezpieczyli saperzy. Mężczyzna odpowie za nielegalne posiadanie broni i amunicji. Grozi mu od 6 miesięcy do 8 lat więzienia. Mężczyzna przechowywał kolekcję w mieszkaniu i piwnicy jednego z bloków na osiedlu Kozanów. W mieszkaniu, w którym mieszkał z rodzicami, posiadał prawie 70 sztuk amunicji przeciwlotniczej, 2 sztuki zapalników elektrycznych do pocisków rakietowych oraz broń i elementy broni m.in. części do wyrzutni i działek przeciwlotniczych. (PAP)

Napisano
Mam rozumieć, że tą wiatrówkę przebudowywał w bloku na wyrzutnię pocisków rakietowych? -a to terrorysta jeden.Nie ma chłop farta bo ostatnio tyle razy dali nasi bohaterscy policjanci tyłka i tylu się podaje do dymisji, a innych trzeba wylać, że z tego duperela zrobią taką aferę jakby samego B Ladena złapali z bombą w sraczu sejmowym.
Napisano
Myślę że zbyt często ktoś wpada z tego typu rzeczami, moim zdaniem jakieś odgórne dyrektywy poszły by ścigać te tak groźne przstępstwa". W moim terenie policja by zwiększyć liczbę złapanych kierowców po alkoholu w soboty ustawia patrole w okolicach sklepów na wsi w godzinach wieczornych i trzepią wszystkich rowerzystów. Wyniki niesamowite- na 10 rowerzystów 9 idzie na kolegium. Myślę że tu chodzi o statystykę.
Napisano
Szkoda pisać :-{
jestem ciekawy w jakich okolicznościach wpadł":
operacyjnie, koleś z konkurencji, znajomy sypiący, przestraszony sąsiad czy przez przypadek losowy.
I tu pytanie:
Czy samemu kopac - zawsze mniejsze prawdopodobieństwo konfrontacji z prawem, czy w ekipie" w której zawsze istnieje słabe ogniwo.
Napisano
To w jakich okolicznosciach wpadł to chyba nie jest ważne w tym przypadku, ważne jest to że w domu trzymał 70 sztuk amunicji, dwa zapalniki i całą reszte. Ja osobiscie nie chciałbym mnieć takiego wybuchowego sąsiada. A jesli chodzi o to czy to grozne przestępstwo czy nie, to moim zdaniem jest grozne. Tu nie chodzi o żadne statystyki policyjne tylko o bezpieczeństwo innych ludzi, więc panowie nie bądzcie tacy przychylni dla tego typu zachowania aszych" kolegów .Pisząc że chłop nie miał farta należałoby napisac że nie miał rozumu.Pozdrawiam.
Napisano
Popieram - majros.
No bo tak naprawde - po co normalnemu czlowiekowi w domu albo w piwnicy zapalniki, naboje plot czy inny niebezpieczny - szmelc ? Klamry, zabezpieczona odrestaurowana bron, bagnety, odznaki, elementy wyposazenia - to rozumiem ale naboje i to takiego kalibru? Liczyl, ze znajdzie zakopanego Flaka i sobie postrzela w lasku popowickim ? Albo przy jeziorku kozanowskim?
Hmm.. a moze handlowal materialami wybuchowymi i w ten sposob go namierzyli operacyjni?
Tak czy siak uwazam, ze dobrze ze go zatrzymali - debila. W przypadku pozaru, ktory daloby sie ugasic w 30 min wysadzilby w powietrze pol bloku i zabil pare osob wszak budynki na kozanowskim osiedlu sa i tak bardzo oslabione powodzia z 1997r.

P.S.
nie mam polskich czcionek.
Pozdrawiam wszystkich ormalnych" hobbystow.
Napisano
Popieram - majros.
No bo tak naprawde - po co normalnemu czlowiekowi w domu albo w piwnicy zapalniki, naboje plot czy inny niebezpieczny - szmelc ? Klamry, zabezpieczona odrestaurowana bron, bagnety, odznaki, elementy wyposazenia - to rozumiem ale naboje i to takiego kalibru? Liczyl, ze znajdzie zakopanego Flaka i sobie postrzela w lasku popowickim ? Albo przy jeziorku kozanowskim?
Hmm.. a moze handlowal materialami wybuchowymi i w ten sposob go namierzyli operacyjni?
Tak czy siak uwazam, ze dobrze ze go zatrzymali - debila. W przypadku pozaru, ktory daloby sie ugasic w 30 min wysadzilby w powietrze pol bloku i zabil pare osob wszak budynki na kozanowskim osiedlu sa i tak bardzo oslabione powodzia z 1997r.

P.S.
nie mam polskich czcionek.
Pozdrawiam wszystkich ormalnych" hobbystow.
Napisano
Mam takie pytanie.czy to nie ktoś z życzliwych kolegów zapałał nienawiscią do niechcianej konkurencji na polu wykopkowym?Może znalazł zbyt złotodajne poletko"?
Przypomina mi sie sprawa z rozkopaną niemiecka mogiłą.(Kurcze nie bronię Hien i Grobokopów).70 szt amunicji potem okazać się może 7 szt powierconymi a 2 zapalniki po prostu akumulatorkami i ładowarką.Znowu kogoś osądzamy nie znając faktów.Trochę wstrzemiężliwości w ocenie i moze sami się nie pozagryzamy o lepsza łuske bądż niesmiertelnik?
Pozdrawiam
Napisano
Majros nie wpadaj w panikę.Niech ta kochana
przez wszystkich obywateli władza pokaże realnie co
ten chłopak miał bo to zdjęcie i głupawy opis to za mało.

Napisano
Cyrograf -
Statystycznie troche wiecej ludzi ma w domu butle gazowa niz arsenal amunicji. A co do zachowania dystansu do doniesien prasowych tez sie zgadzam prosze potraktowac moj post ogolnie. Pamietam pozar na warszawskim Bemowie bodajze w 2000 lub 2001 r. ( dosyc znana sprawa - kobieta zginela po skoku z plonacego mieszkania na 8 p. )Ewakuowano caly blok po pozarze bo wlasciciel mieszkania przywiozl mine skaczaca z misji ONZ i strazacy znalezli ja w pogorzelisku w miejscu niedotrawionym" przez ogien. Mina byla rozbrojona - sama obudowa.
Pozdrawiam!
Napisano
Witam.
Mój sąsiad ma rotwailera, zabezpieczeń zero . Ja mam dwójkę dzieciaków ,które bawią się na MOIM podwórku.
Gdy wspomniałem o tym dzielnicowemu, to tylko coś tam pod nosem pomamrotał.
Widziałem jakie fanty miał gościu z Kozanowa.Mg-42 którym można strzelac tylko zza winkla.
Koledzy hipokryci to chyba tylko monetek szukają...?
Pzdr.Jarek
Napisano
Czyzbym miał racje?Czy już wiadomo kto tu podpierda......?
Pozdrawiam
Acha uwaga żadnej identyfikacji typu co za giwere wykopałem bo stana u drzwi i nocą pałami do drzwi załomocą a ty ze snu podnosząc skroń ........
pozdrawiam
Napisano
Sadzac po wypisach Kolegow powyzej odnosze wrazenie, ze szanowni Koledzy uwazaja za normalne trzymanie niewypalow i broni ( podkreslam jeszcze raz oderwanie wypowiedzi od kolezki z Kozanowa) w domu.
Wszystkich tych kolekcjonerow" pozdrawiam ozieble...

P.S. jaca2003 - jezeli chodzi o mnie to nie czuje sie adresatem Twojej wypowiedzi ale jezeli do mnie kierowales swoja sugestie, to musze Ci wyznac ze nie bede kontynuowal polemiki na tym poziomie, bo musialbym sie polozyc zeby Ci dorownac.
Ludzie trzymajacy niewypaly w domu lub piwnicy sa niebezpieczni dla otoczenia ( tak samo jak posiadacze niebezpiecznych psow i.t.p.). I kropka.

Szkoda, ze znow zaczela sie pyskowka....nie bede jej kontynuowal. Pisz co chcesz - mam to gdzies.
Napisano
Panowie,
Trzymanie niewybuchów i innych tego typu klimatów w bloku do debilizm na 120%,to prawda.Ale media dręczy często ta sama choroba.Wiem,bo pamiętam jak wpadł ze swoją kolekcją mój przyjaciel(podp... przez poszukiwacza-kolegę") Okazało się wtedy,że piec dentystyczny do dezynfekcji+kulki od łozyska=produkcja bomb dla pruszkowa!!! O wyssanych z palca relacjach o materiałach wybuchowych nie wspomnę.
Pamiętam też cały obszerny reportaż(kryminalna jedynka?) o DZIESIĘCIOLETNICH NEOFASZYSTACH zbierających niewybuchy i przygotowujących zamach bombowy!!!! W roli głównej występował Czterdzieścilatwwojskuajużsierżant" który sam sprawiał wrażenie ograniczonego dziesięciolatka.
Nie serwujmy wię wyroków na podstawie tego co piszą i mówią w mediach!
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
Kolego Kocur twoja wypowiedz jest troche śmieszna cyt. ,,,Klamry, zabezpieczona odrestaurowana bron, bagnety, odznaki, elementy wyposazenia - to rozumiem ale naboje i to takiego kalibru? Liczyl, ze znajdzie zakopanego Flaka i sobie postrzela w lasku popowickim ? Albo przy jeziorku kozanowskim? ,,,

Gdzie pozyskałes informacje o kalibrze tej amunicji ?
Policja cos znajduje // i jestem pewny ze przy czyjejs pomocy// pismaki dopisza bzdety bo sensacja jest motorem napedowym ich pracy i nagle z amunicji do pps robi sie amunicja kalibru 150 .
Jaca 2003 bardzo dobrze to podsumował.
pzdr Jack61

Napisano
Czyli panowie jest wszystko o.k można trzymać w domu 70 sztuk amunicji dwa zapalniki i pare innych rzeczy, to absolutnie nienaganne wrecz zdrowe i normalne u każdego normalnego poszukiwacza , a ci co to krytykują i nie maja tego w domu to są podpierdalacze i wogóle jacyś nienormalni.Pomyslcie panowie co piszecie, takimi wypowiedziami tylko szkodzicie dla całego środowiska .Porównywanie całej sytuacji z gazem czy psem to dziecinada do niczego nie prowadząca, mozna dać tysiace innych przykładów niebezpiecznych rzeczy w życiu codziennym, ale czy to daje prawo do trzymania w mieszkaniu niewypałów ? .Pozdrawiam poszukiwaczy z rozsądkiem.
Napisano
Do Majoros ,
„kolego” poczytaj sobie inne posty, przeanalizuj treść poszczególnych wypowiedzi ludzi co udzielają się na tym forum i w tedy możesz błysnąć w temacie. :-{

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie