guerra Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 niewiele wspólnego z prawdziwą historią. Niemniej jednak trochę za nimi tęsknię. Pamiętacie jakieś hiciory? I ewentualnie gdzie je można znaleźć??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 Z tytułów to pamiętam Lecą żurawie". Oglądałem namiętnie te filmy i czuję do nich pewną nostalgię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Jak tu cicho o zmierzchu" był niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Dodam jeszcze : Los człowieka" i Ballada o żołnierzu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Jak tu cicho o zmierzchu" i Los człowieka" miały fajny klimat.. z drugiej strony np. Czapajew" komediodramat wojenny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 a pamietacie taka epopeje Wyzwolenie" .Taki niby fabularny dokument ,chyba ze 6 odcinków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 a pamietacie taka epopeje Wyzwolenie" .Taki niby fabularny dokument ,chyba ze 6 odcinków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 A pod jakimi nazwami ich szukac w necie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Dzasiek, to Wyzwolenie " zaczynalo sie ta muzyczka?http://www.sovmusic.ru/mp3/saintwar.mp3Jesli tak to bylo niezle:)Jesli chodzi o Jak tu cicho o zmierzchu" to ten film czesto powtarzaja na kanale Europa Europa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Ale ja nie mam telewizora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Pomoc moze matka najnizszych cen ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 cholera nie pamietam muzyki .Pamiętam tylko sceny z bitwy pod kurskiem jak sie naparzały załogi rozbitych czołgów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Czy ktoś pamięta tytuł filmu o obsadach dział ppanc? W scenie finałowej bojcy oblewają swoje odznaczenia w typowy rosyjski sposób (dla niezorientowanych podaję przepis: świeżo otrzymane odznaczenie wrzuć do kubka, zalej spirtem i wypij za tych co nie dożyli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Feeder: scenę tę pamiętam znakomicie - obsada ostatniego ocalałego działa ppanc otrzymuje odznaczenia bezpośrednio na stanowisku ogniowym i chrzci" je spirtem zjednej menażki. Ale co to za film????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 kurde nieogladalem tego ale z tego co piszecie to musi byc klasyk:DKtos z Was ogladal Kryptonim Gwiazda"? Niby film nowy a podchodzi pod wczesniejsze produkcje, jak sie podobal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Film super.Troche prawdy historycznej pokazali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Film super.Troche prawdy historycznej pokazali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 A siedemnaście mgnień wiosny i Stirlitz ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaGa Napisano 10 Styczeń 2005 Share Napisano 10 Styczeń 2005 Kryptonim gwiazda - Super... podobało mi sie... z innych filmów oglądałem tylko pancernik pintiomkin :D Ale początek filmu lekko komediowy... Reqwolucja bolszewicka się zaczęła bo mięso było zepsute":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 I zupa za słona.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 Potiomkin" to typowa propagandówka dla ciemych mas chłopsko- robotniczych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 dość często jestem na Ukrainie i chciałem kupićco nieco z klasyki ale Panowie tam jest półka 2 metry z ruskimi filammi wojennymi co wybrać????????może jakiś ranking potem możemy coś skombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 paweł weż coś o kursku i może jakby coś było o walkach na morzy bądż o ubotch , a może jest coś o wyzwoleniu dolnego śląska ??nieznam ruskich tytułów choc język niejest mi obcy , duzo tez filmów pamientam z dzieciństa pzdr pomysł dobry !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaGa Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 A po jakich cenach są filmy na Ukrainie bo może coś byś kupił przy okazji i mnie bo coś tam się ruskiego uczyło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.