Skocz do zawartości

klasyka filmu radzieckiego

guerra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
niewiele wspólnego z prawdziwą historią. Niemniej jednak trochę za nimi tęsknię. Pamiętacie jakieś hiciory? I ewentualnie gdzie je można znaleźć???
Napisano
Dzasiek, to Wyzwolenie " zaczynalo sie ta muzyczka?
http://www.sovmusic.ru/mp3/saintwar.mp3
Jesli tak to bylo niezle:)
Jesli chodzi o Jak tu cicho o zmierzchu" to ten film czesto powtarzaja na kanale Europa Europa.
Napisano
Czy ktoś pamięta tytuł filmu o obsadach dział ppanc? W scenie finałowej bojcy oblewają swoje odznaczenia w typowy rosyjski sposób (dla niezorientowanych podaję przepis: świeżo otrzymane odznaczenie wrzuć do kubka, zalej spirtem i wypij za tych co nie dożyli).
Napisano
Feeder: scenę tę pamiętam znakomicie - obsada ostatniego ocalałego działa ppanc otrzymuje odznaczenia bezpośrednio na stanowisku ogniowym i chrzci" je spirtem zjednej menażki. Ale co to za film?????
Napisano
kurde nieogladalem tego ale z tego co piszecie to musi byc klasyk:D
Ktos z Was ogladal Kryptonim Gwiazda"? Niby film nowy a podchodzi pod wczesniejsze produkcje, jak sie podobal?
  • 3 weeks later...
Napisano
Kryptonim gwiazda - Super... podobało mi sie... z innych filmów oglądałem tylko pancernik pintiomkin :D Ale początek filmu lekko komediowy... Reqwolucja bolszewicka się zaczęła bo mięso było zepsute":)
Napisano
dość często jestem na Ukrainie i chciałem kupićco nieco z klasyki ale Panowie tam jest półka 2 metry z ruskimi filammi wojennymi co wybrać????????

może jakiś ranking potem możemy coś skombinować
Napisano

paweł weż coś o kursku i może jakby coś było o walkach na morzy bądż o ubotch , a może jest coś o wyzwoleniu dolnego śląska ??
nieznam ruskich tytułów choc język niejest mi obcy , duzo tez filmów pamientam z dzieciństa

pzdr pomysł dobry !!!
Napisano
A po jakich cenach są filmy na Ukrainie bo może coś byś kupił przy okazji i mnie bo coś tam się ruskiego uczyło :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie