Skocz do zawartości

czy wierzycie???

Alex01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cz wierzycie w magiczna moc grudnia?? Ja tak bo poraz kolejny z rzędu w grudniu trafiły mi sie fanty o których wcześniej mogłem tylko pomarzyć!
w tym miesiącu znalazłem:

1. niemiecki kompletny hełm m40 z tarczkami i fasunkiem zachowany w stanie idealnym
2. niemiecki hełm m42 z tarczką zachowany w stanie idealnym (z fasunkiem)
3. niemiecki hełm m35 z tarczkami (SS) zachowany w stanie idealnym
4. niemiecką czapke oficerską
5. P08 PARABELLUM (stan 100% oxyda)i 2 magazynki amunicji
6. 2 krzyże zelazne 2 klasy
7. niemiecki hełm m42 SS (stan średni) bez fasunku
8. 8 fasunków do hełmów niemieckich w róznych rozmiarach datowanych od 1937 do 1944
9. móż z orłem luftwafe (z jadalni ??)
10. Pleacak futrzak"
11. hełm niemiecki m35 w stanie dobrym, kompletny ale oba dekale zamalowane
12. kilka garści nitów do hełmow niemieckich (ok 1,5 kilograma :I)
13. hełm niemiecki m35 w stanie średnim z fasunkiem ale z innego kompletu (m42)

za wszystko dałem kilka złotych. Za to w zeszym roku trafiłem na niemiecki hemłm m35 z tarczkami :D

czy wytez macie takie trafienia??
Napisano
Ja osobiscie niewierze,ale fotki moglyby mnie przekonac
Ale jezeli to prawda to gratuluje fantow.

pozdrowienia
Noir
Napisano
za wszystko dałem kilka złotych" - w to juz zdecydowanie nie wierze.
No chyba ze dales komus a wino" za wskazanie jakiegos miejsca i tam to bylo wszystko schowane.

pozdr
Romel
Napisano
Witam !

W sprawie parabellum i amunicji - podejdź pod drzwi - zaraz usłyszysz pukanie ....

Pozdrawiam !

Jak by co - daj znać - będziemy wysyłać paczki !

;-)
Napisano
Parabellum 100% oksyda - buhaha, o ile mnie pamięć nie zawodzi, nie ma czegoś takiego, chyba że to współczesna produkcja Stoegera, albo powtórne oksydowany oryginał - ale wtedy całą jego wartość szlag trafił. Najwyżej są chyba 97% parabelki, kosztujące ciężkie tysiące zielonych.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Moim zdaniem jest to mozliwe, rozni sa ludzie i na szczescie nasze nie przywiazuja wiekszej uwagi do akich"
rzeczy.
z szacunkiem
VJ/Adam
Napisano
wiem ze to jest malomozliwe ale chcial bym aby kolega Alex01 pokazal nam fotki i nam wszystkim opadla kopara.
w koncu chyba kazdy milosnik ma takie marzenia...
jezeli faktycznie dorawales takie fanty to szczerze gratuluje i zazdrosze
jezeli nie to tylko pozdrawiam
Napisano
Jestem przkonany ze to zwykla sciema?
Na ta historyjke nie ma zadnych dowodow,chodzi mi w tym wypadku o zdjecia.
Z cala stanowczoscia twierdze ze autor tego tematu mial zamiar wywolac wielki Boom na forum,co mu zreszta inni uczestnicy udaremnili.
Nie wierze w nic co nie jest poparte jakimis dowdami(same zmyslone fakty mi niewystarczaja)

Moj nowy watek bedzie brzmial:czy wierzycie?ze u babci w kredensie znalazlem STG44(lufa jeszcze pachniala na proch)
pod lozkiem znalazlem MG42 z zapasem amunicji 5000 sztuk,jeszcze zajzalem do spirzarni,tam za sloikami byl Panzerschreck i K43 :)))ale mi sie trafilo znalezisko,chyba z tego wszystkiego pojde sobie na jednego,no moze dwa

Pozdr.
Noir

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie