dominiczeq Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 Opowieści wrześniowych sztandarów" autor:K.Satora. Kto ma do sprzedania, albo mi zeskanuje,skseruje? Oczywiście za odpowiednią opłatą. Serdecznie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 Salve,Probuj czasami na Amazoni:http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/8321111041/qid=1103901341/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/102-3120740-9114554?v=glance&s=books&n=507846Good luck!Gandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mw Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 niewiem zkąd jesteśc ale takową książke widziałem niedawno we wrocławiu w antykwariacie sam mam ją ma jakieś 400s i duzo zdięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Witam,też szukam tej książki! Jest tam historia jednego ze sztandarów, który do tej pory nie został odnaleziony... a ja wiem gdzie jest zakopany!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 O, to czemu go nie wykopiesz??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Własnie po to potrzebna jest ksiązka aby sprawdzić czy na pewno nie wykopany.Hi hi hi.Były magazyny broni były samoloty i czołgi(oczywiście Tygrysy i to k....wskie)czas na sztandary.ciekaw jestem czym znowu zostane mile zaskoczony.Moze Łoś albo Sum?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Nie wykopę na razie, bo na tym miejscu teraz stoi murowana obora (z posadzką)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Życze sukcesów i obyś sie nie przejechał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Po prostu historia z książki sie zgadza! A ja jeszcze nie mówiłem, że będę próbował szukać! Chyba za dużo trudu w stosunku do korzyści (niepewnych). Ciekaw jestem jak Wy byście rozegrali tą kwestię?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Trzeba by pogadać z właścicielem (pół litra ;-))), rozbić posadzkę, sprawdzić i zabetonować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Właścicielem posesji jest wójek mojej dziewczyny. Może sie też okazać,że sztandar jest zakopany w pobliżu budynku i nie trzeba będzie nic rozwalać. Trzeba tylko mieć dużo cierpliwośći i zaparcia żeby to przekopać bez wykrywki, bo ona i tak na niewiele by sie zdała (jak to na podwórku wiele śmieci).pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 28 Styczeń 2005 Share Napisano 28 Styczeń 2005 Zależy jaka i jak głęboko by to miało być ;-). No i w czym by ten sztadar by był zakopany, też ważne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 Zakopany został przez chorążego piechoty w walizce, a jak głęboko to nie wiem, podejrzewam ,że niezbyt głeboko. Ciekawe czy coś z niego zostało jeszcze? Dziadek, od którego usłyszałem tą opowieść wspominał, że ów chorąży poprosił go tylko o szpadel i sam poszedł za stodołę (teraz już jej nie ma) zakopał i po chwili wrócił (chwilę to trwało czyli głęboko nie mógł zakopać).pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 To ja bym od razu się za to zabrał. Liczyłbym na jakieś pół metra. Możesz podać, jakie województwo?? Po wykopaniu od razu do konserwatora, najlepiej zaprosić od razu też dziennikarzy, a może człowieka z lubelskiej TV, fajne filmy robi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Gospodarstwo to znajduje się w powiecie łowickim. Wg mnie jest to sztandar jednego z pułków piechoty z 17DP (to są tylko moje wnioski po przeczytaniu Wojny Obronnej 1939") Jeden z moich kolegów, który przeczytał książkę Opowieści wrześniowych sztandarów" (ja jej jeszcze na oczy nie widziałem) mówił,że historia ta prawie sie zgadza!Przed jakimi kolwiek próbami poszukiwań chciałbym wpierw zdobyć tą książkę i poczytać co tam autor napisał. Może ktoś ma ją i by chciał odsprzedać, jestem chętny!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 Jakbyś szukał chętnych do szpadla, to się polecam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 Jak ktoś chce ze mną na ten temat szerzej" porozmawiać to mój nr GG: 3001666pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 I jak się ma sztandar? Coś ruszyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 witam! I co z tym sztandarem ? Masakra jesli temat nie ruszony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Jeśli ktos z Was posiada książkę Satory , prosze o kontakt, potrzebowałbym kilku stron. dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Które cię strony interesują, pisz na priva to ci zrobię skan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.