Skocz do zawartości

Kolekcje-bagnety

Martino

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co to znaczy o uproszczonym znakowaniu, czy można coś więcej.I jaki może być czas produkcji tego bagnetu.z góry dziękuje za informację.
Napisano
Witam . Ta ogólnie mogę powiedzieć że bagnet ten został na pewno wyprodukowany po maju 1939 roku ( wyszła wóczas dyrektywa o uproszczonym znakowaniu bagnetów - bito tylko Orzełka ,odbiór D2 i numer na jelcu ). Niestety na Twoim bagnecie nie widać bić na głowni , ale za to ładnie jest jeszcze widoczny numer i po nim można tylko dojć że był to właśnie ten bagnet . Pozdr
Napisano

Witam . To moje uproszczone radomiaki . Niestety bagnet Cezar11pu , jest w troche gorszym stanie - orzełek i odbiór są wogóle nieczytelne , i myślę że w tym stanie będzie wart kilkadziesiąt złotych . pozdr

Napisano
Witam Szanownych Kolegow.
Tak w ramach kontynuacji watku.
Nie mam jeszcze sie zbytnio czym pochwalic - ale to moje skromne poczatki.
Pozdrawiam
Napisano

Panowie kolekcjonerzy mam na zbyciu bagnet widoczny na zdjęciu stan prawie magazynowy,niestety pochwa nie jest od tego bagnetu.na bagnecie jest bicie:43asw,ana pochwie 44cof.Na żabce jest owalna sygnatura słabo czytelna, napis LELEWAER 1939 lub8.Zamienię go na polski karabinek Mausera.Może kogoś zainteresuje ta propozycja - na GG 3514897

Napisano

Witam Szanownych Kolegow.
Zostalem ostatnio posiadaczem takiego oto bagnetu.
Niestety nie mam pojecia co to za bagnet. Nie posiad zadnych oznaczen cyfrowych tylko ta dziwna ceche/napis???
Aha, bagnet pochodzi od angielskiego kombatanta i mogl zostac przywieziony z terenu Europy w 1945 r.
Prosze o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam

Napisano
Rav, to jest chyba syjamski bagnet, raczej nie z II wojny.
A ten drugi to perkun wz. 27. Trochę go szpeci to czyszczenie papierem ściernym, co do wartości, to się nie wypowiem.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie