Skocz do zawartości
  • 0

Pierwszy bagnet

SWaldek

Pytanie

Napisano

Został mi podarowany w takim stanie jak widać (nawet pomysłowo dorobione okładki, które zdejmują się jednym ruchem).
Przeszukałem znane mi strony i jedyne podobieństwo (oczywiście pomijając do niczego nie podobne okładki) znalazłem w Austriackim M 1895.
Proszę o zweryfikowanie i uzupełnienie moich wiadomości
Pozdrawiam

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miałem dwudniowa przerwę w działaniu serwisu więc nie mogłem podać wymiarów co czynie teraz
Całkowita długość bez pochwy 36,5cm długość ostrza 25cm, długość pochwy 27,5cm razem z kulką
Pozdrawiam
Napisano
Dzieki, mój znajomy także twierdzł ,że pochwa pochodzi od polskiego, ale to wcześniej ktoś musiał namieszać, bo wyorany został w takim komplecie
Dzieki i Pozdrawiam
Napisano
W sumie to czeski jest praktycznie identyczny z austriackim i jeśli nie widać na twoim bić (widać jakieś?) to trudno rozróżnić. Choć ja i tak z góry stawiałbym na Aus.Pzdr
Napisano
Jaka jest długość tego bagnetu ?, czy jest dłuższy od typowych mauzerowskich bagnetów,może się myle ale mi to wygląda na czeski bagnet
Pozdro GUDEK
Napisano

Został mi podarowany w takim stanie jak widać (nawet pomysłowo dorobione okładki, które zdejmują się jednym ruchem).
Przeszukałem znane mi strony i jedyne podobieństwo (oczywiście pomijając do niczego nie podobne okładki) znalazłem w Austriackim M 1895.
Proszę o zweryfikowanie i uzupełnienie moich wiadomości
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie