elpas Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 Dzis na allegro znowu wyplynely fanty falschirmjager,z tego co widac w wiekszej ilosci,ciekawe gdzie zostaly trafione...Ptrzeważnie jak widać wychodzą z ziemi.Fanty nie ukrywajmy piękne, rasowe, z historycznym przekazem...Czy zaczęła się już Falschirmjager Mania? Wiele tych fantów odzyskuje swą świetność po latach, to perełki dla tych którzy siedzą w temacie...Można spojrzeć tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35282145To właśnie tacy jak oni są historycznymi restauratorami, dzięki nim możemy oglądać i trzymać w ręku te cuda, choć jaeszcze tak niedawno nasi dziadowie wydziedziczyliby nas z rodzin za takie teksty, mysli, czyny....Cieszmy oczy Panowie...
iglanadon Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 znów te hitlerowskie szpeja, przekuć, przetopić badziewie na sierp i młot :)
Frozzer Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 polecam artykul na poszukiwanieskarbow odnosnie zaginionych fallshirmjagerow
Frozzer Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 http://www.poszukiwanieskarbow.com - tam, na glownej stronie masz napisane czcionka 35 projekt martiego" - wystarczy kliknac
Monsun Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Witam,projekt Martiego jest OK, tylko zastanawia mnie fakt, że od wielu miesięcy nie zostały tam dodane żadne nowe informacje, a wiem, że odkryto kilku skoczków (tzn. ich pozostałości) w samym Grudziądzu i okolicach. Ponoć znaleziono jednego za Sądem w ogródku!PozdrawiamMarcin
Marti Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 witamwkrotce projekt zostanie uaktualniony,wiem ze zaistniale opoznieniamoga niecierpliwic, ale caloscwymaga dokladnego opracowaniai doprowadzenia spraw zwiazanychz identyfikacja poleglych do konca,a to wymaga czasu;prosze o cierpliwoscpozdrawiammarti
kloki Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 A ja dziś takiego Fallshirma upolowałem :) Fajne zdjęcia w środku, zobaczymy jak z treścią.Pzdr.
Kraata Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Wysłałem facetowi (Marti) fajne zdjęcia fantów po falschirmjagerach i żadnej odpowiedzi lub zwykłego dzięki". To chyba jakaś ściema ?
Marti Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 witamKraata, przeslales bardzo interesujace materialyi zarazem cenne informacje,bardzo Ci dziekuje;Przesle dalej zdjecia i twoje zapytania,mysle ze jest spora szansa zeby wyjasnic to i owo :)Spozniona moja reakcja jest wynikiemproblemow technicznych, ktoremam nadzieje sie nie powtorza,mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie;pozdrawiammarti
Marti Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 witamKraata, przeslales bardzo interesujace materialyi zarazem cenne informacje,bardzo Ci dziekuje;Przesle dalej zdjecia i twoje zapytania,mysle ze jest spora szansa zeby wyjasnic to i owo :)Spozniona moja reakcja jest wynikiemproblemow technicznych, ktoremam nadzieje sie nie powtorza,mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie;pozdrawiammarti
Kraata Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 MartiDziękuję za odzew.Rozumiem że miałeś problemy sprzętowe, mi też się to zdaża.Jest w porządku.Odpowiedzi na pytania i zdjęcia prześlę mailem.Jestem w kontakcie.pozdrowienia
wiciu_r Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 Według literatury podczas sowieckiego ataku na Poznań około 350 spadochroniarzy niemieckich przeprowadziło kontratak szybowcowy w podpoznańskim Bolechowie. Bez ciężkiej broni zostali szybko zlikwidowani ale na razie nie trafiłem na miejsce potyczki. Pozdrawiam
Rumburak Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 Wiciu! Gdzie mógłbym przeczytać o tym kontrataku szybowcowym w Bolechowie koło Poznania? Intersują mnie walki o Poznań i okolice, a tej historii nie słyszałem. Gdzie szukać na ten temat?
wiciu_r Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 Na 95 % czytałem o tym w Boje o Poznań" Zbigniewa Szumowskiego. Książka powinna do mnie wrócić w niedzielę to na maila podeślę skan strony. Ale dobrze byłoby mi o tym przypomnieć pod koniec tygodnia :-)Pozdrawiam
Boruta Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Jest nowy chełm na allegro, ciekawe skąd wyszarpany?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.