nww Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 które z jednostek mogły mieć na wyposażeniu taki sprzęt
U96 Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Nww powstrzymaj się jeszcze trochę: Jestem już na tropie :http://www.ankkurinvarsi.com/jaeger/kk_mount_Salakari.jpgAdam
mietek Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Te tez nie pasują:) Na przyszłość lepiej zostawiać jeden temat w jednym miejscu, nie zaś dublować. Akurat główne i identyfikacja są odwiedzane tak samo często.
U96 Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Zobacz tu: http://www.angelfire.com/falcon/sevain/1938engl.htmLLv36Adam
U96 Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Tu się można przyczepić do zaczepów naciągów bo są po wewnętrznej stronie, ale bardzo podobne. http://www.angelfire.com/falcon/sevain/santahamina12.jpgsamolot jest większy i cięższy niż storch Adam
Fall Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 kurka dreczysz tymi fotkami...az spac nie moge...kombinowalem z pojemnikami zrzutowymi, ale one maja malutkie koleczka... a to jest za wysokie...do Storcha Ruskiego, mowisz ze nie...Püpchen na 90% nie...wiec jednak mysle ze to do jakiegos ezodrzutowca"trzeba by bylo przymiezyc" - niestety nie mam obecnie zadnego pod reka ;o)wzglednie PzBüchse41 lub cos podobnie wysokiegopoz Fall
yoony Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 a to nie sa plozy urzywane zamiast kol np w przyczepkach do ketenkrada czy rusznicy 28mm niemam fotki ale cos mi sie telepie ps to te z bajzlu ?jesli tak to na 100 nie moga byc od asmolotu za delikatne
nww Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 jest to rysunek storcha na podwoziu płozowym
Fall Napisano 1 Grudzień 2004 Napisano 1 Grudzień 2004 Witam jest taka mala teoryjka ze to do samolociku Fiser Storch (nie pamietam pisowni). Problem w tym ze wojenne niemieckie byly inne, a dziwnym trafem powojenne ruskie calkiem podobnie do tych wygladaja... niestety tylko zdjecie z daleka - dlatego to tylko malutka teoryjkapoz Fall
pni Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 Kolega znalazł dokładnie taką samą płozę na mierzei i doszoliśmy do wniosku, że jest to płoza być może od jakiegoś sprzętu zmotoryzowanego samolotu przyczepki ale przecież czasami w ramach pomysłowości frontowych były takie cuda montowane jako pdstawy pod jakiś sprzęt strzelający np. MG by nie zapadał się w śnieg podczas strzelań. No taka sobie teroia.
morena Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 Zerknijcie na początkowe komentarze tęż jestem za tym iż jest o Storcha ( bociana ).
nww Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 czy naprawdę w polsce tak zafascynowanej niemczyzną niema nikogo kto wiedziałby do czego są te płozy
Jacek62 Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Na zdjęciach powinna być rozłożona miarka.Dźwignia z drewnianym uchwytem jest na jednej narcie.Czy na drugiej jest ubytek? Warto żeby zobaczył to ktośz echniczną fantazją" i określił nacisk (kg) tego czegośniekoniecznie militarnego, co jeździło na tych nartach.Był spory bo wydaje się, że narty były ruchome w płaszczyźniepoziomej (być może były 4?)Pozdrawiam.
nww Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 które z jednostek mogły mieć na wyposażeniu taki sprzęt
nww Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 korba jest tylko jedna,całość pomalowana typowym piaskowym kolorem
nww Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 to działo by pasowało do tych sanek ,konstrukcyjnie,wielkościowo,i zewzględu na mały odrzut ale??????????
nww Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 niestety ale nic niezauważyłem,gdyby były jakieś bicia to i z identyfikacją było by łatwiej
zelig Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Takie chudziutkie? to do latawca raczej...Albo do spadochronu. (Stąd teoria o spadochroniarzach może być uzasadniona) (Szczególnie wtedy gdy zrzucano ich w rejonie górskim) (Np. wtedy gdy zrzucano MG z obsługą - na jednym spadochronie leciał celowniczy, na drugim amunicyjny, a na trzecim MG na saneczkach. Po wylądowaniu z miejsca mogli się włączyć w wir walki*)* zakładając, że opadli na stok o łagodnym kącie nachylenia.
Peter Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Piechota Morska albo Konnica Podwodna. To są sanki od CKM-u albo granatnika. Cierpliwości gdzieś to mam w książce o uzbrojeniu.
nww Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 myślęże tym zdjęciem zakończę wątek lotniczy.dodam jeszcze że płozy te znalezione zostały niedaleko miejsca gdzie w 1945 r.miał miejsce desant niemieckich spadochroniarzy,
nww Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 tak mam nawet zdjęcie ale tam płozy są drewniane i jakby to powiedzieć prymitywne
Pytanie
nww
które z jednostek mogły mieć na wyposażeniu taki sprzęt
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.