Alex01 Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 podeslij: banasi17@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitz Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 a ja mam pytanie do Szanownych Kolegów, spójrzcie na zdjęcie, czy któryś z Was rozpoznaję tę sygnaturę? Czy jest to sygn. producenta czy odbioru? Pytałem róznych kolekcjonerów z Polski i zza granicy i nikt nie wie co to jest. Hełm niemiecki policyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davx Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Dla mnie to jakieś bicie odbioru lub jakiejs kontroli czyli wsumie na jedno wychodzi TAKIE JEST MOJE ZDANIE tym bardziej że jest to bicie na boku hełmu tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Jeśli to było bite czcionką jak nieśmiertelnik, to może podpis właściciela?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitz Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 własnie dostałem info od kolesia ze stronki www.german-helmets.com, że to musi być znak jakiejś niewielkiej wytwórni, która produkowała te żelastwa bo było sporo małych fabryczek tłoczących hełmy" - co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 kurde po maxymalnych obróbkach i tak nie umiem umieścic zdięć swojej kolekcji. jak ktoś chce zobaczyć to na maila wyślę bo te obrabianie mnie powoli wnerwia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 kurde po maxymalnych obróbkach i tak nie umiem umieścic zdięć swojej kolekcji. jak ktoś chce zobaczyć to na maila wyślę bo te obrabianie mnie powoli wnerwia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 forester-podeślij mi foty na maila-offczarek7@wp.pl-moze mi sie uda je poobrabiac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Spitz ja mam kanciastego policjanta zachowaly sie resztki czarnego lakieru i cala farba podkladowa. No i wlasnie ma te same bicie co twoj czyli EDEL" to twoje pierwsze E wyglada troche jak F ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 Hełmy z kolekcji -forestera-:zdjęcie 1sze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 drugie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 trzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 czwarte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 piąte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Forester widze ze jednak usunąłes ten lakier z farby tego wz 42 Luftwaffe bo juz sie tak nie swieci. Bardzo mi sie on podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 wiesz... tam nie było nic do usuwania! wystarczyło przetrzeć szmatą !! niestety nie zrobiłem zdięć fasunków ale są w świetnym stanie! podpinki lekko odkształcone w końcu te hełmy wisiały od 1945 na haku. Zdięcte ok rok temu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-forester- Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 dzięki kolego czarek" za pomoc ze zdięciami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 Hehe-nie ma sprawy-wszystkim znudziłsię chyba wątek bo nikt nic nie wstawia-moje hełmy się skończyły-więc miło było mi wstawić Twoje,żeby wątek się rozwijał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 WitamMam do pomalowania dwa niemieckie hełmy, ale opuściła mnie wena twórcza i nie mogę się zdecydować jak to zrobić. Standart? Kamuflaż? Jeżeli ten drugi, to jaki?Może Wy koledzy rzucicie jakieś propozycje? Proponuje swego rodzaju głosowanie. Pomaluję według większości głosów. Hełmy to M.40 i M.42. Proszę o podawanie formacji i rozwiązania kolorystycznego. Rysunki czy zdjęcia mile widziane.Pozdrawiam i liczę na odzewFeeder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 witamy. Trochę odświeżamy wątek ( dostęp, już nieograniczony, do cyfrówki:)) Wykopek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 nawet z resztką skóry - po 60 latach... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Ze skórą... strychowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Feuerwehr, sam dzwon :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 jaki on jest, każden widzi :) dzwon po odmalowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 ZSRR, wz 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.