Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia

the_tuna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam,
no i widać, kto wyrywa super-fanty. Jeszcze raz moje gratulacje. Za parę dni biorę kilka dni urlopu i ruszam znów ostro w teren. Zobaczymy co też jesień wypuści z ziemi:)
India - fajnie, że dajesz znów o sobie znać! Fanty rewelacyjne, chociaż mnie nie zaskoczyły, aż tak mocno, ponieważ wiem, że jak już się odezwiesz i zamieścisz jakieś foty, to będzie to konkret. I nie myliłem się :) To wszystkow tym sezonie, czy są tam też fotki z ubiegłego roku?

Pozdr
Marcin
Napisano

witam
Wczorajszy dzień tj. niedziela na Opolszczyźnie nie wyglądał zbyt ciekawie od rana padał deszcz. Pogoda iście barowa, ale co tam zachciało mi się spaceru z wykrywką.
Po kilku godzinnym spacerze do domu przyniosłem takie oto fanciki:
kilka monetek, HJ , zimówka, Dzień pracy, 4 guziczki, 2 klamerki, spinka do mankietu, ołowiany kogucik, dziwna rzecz w lewym górnym rogu i fenomenalny szklany czołg.
reszta na foto 2

Napisano
W sobotę - okolice Piotrkowa Trybunalskiego - 68 mauserowskich łusek - w tym z czego bardzo się cieszę pierwsza (chyba) polska łuska z biciem 20 98 WP ,pozatym kilkanaście ładnych polskich guzików ,połamany polski orzełek - właściwie sama tarcza amazonek ,zapalnik od polskiego granatu.

pzdr

bjar_1
Napisano

Mial przy sobie wszystko, niesmiertelnik juz wyslany, a prezentowane pamiatki osobiste, poza 98 zakopane przy szczatkach zolnierza. Nadmorski brzeg

Napisano
No dobra to ja też się pochwalę :-))))
6.11.2004 - dwa tłoki pieczętne 8 pułk artylerii polowej i 8 pułk artylerii lekkiej - czyli komplet piecząteczek z września 1939

PZDR PATRON

Ps : skanu nie będzie bo nie mam skanerka .
Napisano
niestety te granaty nie istnieją.... ale mam inne w takim samym stanie oczywiście już rozebrane które odkupiłem od pewnego chłopa pod wałbrzychem :))))))oto mój mail the_tuna@op.pl
pzdr.chiny
Napisano

Wczoraj w lesie na niemczyźnie - koszmar! Najlepszym fantem dnia była polska łuska od Lebela 28 E 67 PK. Pozatym jakieś 20 szt. innych łusek (w tym angielska 9 mm),5 guzików WH ,monetka ,części zaworów i klamerki od masek pgaz. ,jakiś pierścionek samoróbka i to wszystko - ogólnie nędza. A pozatym w lesie na Ruskim Brodzie mnóstwo nowych niezasypanych dołów...

pzdr

bjar_1

Napisano
Jadzia, nie o Ciebie chodziło, tylko o Indię... Taki jakiś zmęczony wtedy byłem... ;)
Dziś bardziej zwiedzaliśmy, przyjechali do nas goście to bylim na Wisielczej Górze" koło Strzalin. Tylko jadna łuseczka od mauserka...
Napisano
witam
the_tuma wrzuc foty,ja dziś 3 godzinki na nowym miejscu oprucz oczywistej nadmiernej ilosc łusek: 12 monetek niemieckich,4 guziorki wh,2 polmby fajny las i jeszcze coś pewnie wyjdzie bo koleś obok mnie trafił obraczke golda niestety próba tylko 333 ale i tak fajnie.Pozdrowionka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie