Skocz do zawartości

hełmy-kolekcje

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Tak właściwie to nie ma się czym chwalić, ale nie mogłem sie powstrzymać :) Łącznie z dzisiejszym wypadem mam 12 szt. Ten jest najlepszy, inne mniej lub bardziej zardzewiałe. :(

Napisano
a moj serdeczny kumpel ma pięknie zachowany M35 którego znalazł gdzies tam w piwnicy. tylko ze jest mały problem... na jednej z licznych imprez jakie były wpyrawiane w jego domu jakis koles wyrzygał się do niemca :D. troche chamskie buahahah
Napisano
Jest to polskie hełm wz 1950 ale wersja znacznie poźniejsza kolor jakis dziwny ale zielony standartowy ! Hełmy te sąobecnie bardoz tanie i polpularne nie mówie o tych zpoczatku lat 50 siatych ja mam taki ale z pieczęcia na dnie dzwonu 1955 rok
Napisano
A te z początku lat 50 to takie strasznie drogie?Ja 3 lata temu kupiłem sobie w Wwie w sklepie z militariami na Ursynowie 50 tkę z 1951-pisze wyrażnie KZWmet 1951 za 10zł:)
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Napisano
hmmm tak patrze na fotki które zamieścił ms" i na tym trzecim zdjęciu po lewej stronie od hełmu który jest na samym dole zdjęcia czy nie jest to przypadkiem popalona ludzka kośc ???
  • 1 month later...
Napisano
zapraszam ze zdjęciami do 7mej=aktualnej części wątku w dziale
asze odkrycia" http://odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=394581

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie