@ndrew Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Troche usystematyzowanej wiedzy..tylko że po rosyjsku
@ndrew Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Dobra Panowie a co to za zabawka? :O-pojazd znajduje się w Muzeum Wojsk Inżynieryjnych we Wrocławiu.Pzdr.@ndrew
Grendel Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Kola i gasienice - Borgward.Jakis B II?Naaah - chyba nie.Poddaje sie - nie wiem i nie mam kiedy szukac.PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Z tego co pamiętam, to zdjęcie tego pojazdu było zamieszczane kiedyś w Militariach i Faktach z podpisem, że jest to jakaś prototypowa wersja Goliata. A jak jest naprawdę niestety nie wiem.PzdrBodziu
@ndrew Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Fotka jest z Militariów i Faktów-ale dla mnie to żadne wytłumaczenie to co tam napisali....Czekam na przykład na numer sdkfz:coś tam.Ale nie wylkuczam że to był jakis prototyp nie zawarty w jakiejś oficjalnej liście-stąd próżno szukać oznaczenia typu lub nazwy.Sprawa odłożona ad acta.Pzdr.@ndrew
Grendel Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Przydaly by sie wymiary, srednica kol, zdjecia wnetrza itp.Hieh...Moze jakas tabliczka znamionowa by sie znalazla;o)Goliathy robil na poczatku wlasnie Borgward, moze to i jakis prototyp - nie wiem.PozdrowieniaGrendel
@ndrew Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Może ktoś z Wrocławia dysponuje jakimiś fotkami???Ja do Wrocławia raczej w najbliższym czasie się nie wybieram :( a szkoda bo w muzeum są fajne eksponatyPzdr.@ndrew
Magach7 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Szukałem w internecie i.... wszędzie to jedno jedyne zdjęcie i nigdzie żadnego podpisu. Na oficjalnej stronie muzeum nie jest o coś" wymienione wogóle- widać mało interesujące :-/
human Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 to jest prototyp Goliata o napędzie elektrycznym.Tyle mi się udało dowiedzieć.Może uda mi się obfotografować go w muzeum ale nie obiecuje
Magach7 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Korzystając z okazji chciałbym się zapytać szanownych forumowiczów co to za francuska paskuda?! Trzymam te zdjęcia od wakacji i wciąż nie wiem (bo oczywiście przewodnicy po linii Maginota po angielsku nie mówią..) co na nich jest :-)
Magach7 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Zamek i długość lufy nasuwają mi podejrzenia, że to nie jest zwykła armata. Mylę się?
Magach7 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 I jeszcze jedna fotka tego czegoś z fot. nr. 1 (albo podobnego).
Grendel Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Magach7,Pierwsze zdjecie:Renault TSF(dowodczy - wyposazony w radiostacje) - ten bez oryginalnego podwozia i napedu.Po prosty kadlub z przymocowanym dziwacznym podwoziem.Zdjecie dwa:Loyd CarrierTrzy:7.5cm PaK 97/38 czyli 75mm Schneider mle97 wyposazony w hamulec wylotowy na lawecie od 5cm PaK 38.Cztery:Kadlub TSF.PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Ciekawostka na ebayu. T-32 (Skoda S-I-d), wyrób czeski, ale użytkowany tylko przez Jugosławię.PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Na ebayu ciekawe zdjęcie Bruckenleger IVPzdrBodziu
Grendel Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Bodziu,To ostatnie to kladka szturmowa, a nie Bruckenleger.Zwalo sie to Infanterie Sturmsteg auf Fahrgestell Panzerkampfagen IV.Zrobili ich, jak mi sie zdaje, dwie sztuki.Na podwoziach Ausf C.PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Wielkie dzięki Krzysiu, wydawał mi się dziwny i nie byłem do końca pewien, ale teraz już wiem. No i dopiero teraz pasuje bardziej do tematu postu.PzdrBodziu
Grendel Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Tiaaa...Zwlaszcza, ze zdjecie bardzo ladne.Slicznie tez widac przyczepe transportowa.BTW - widziales cene?;o)PozdrowieniaGrendel
Mi.Der Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Ładne zdjęcie AMR-33 (przy okazji, czołg na zdjęciu 9 od góry wątku to znacznie bardziej powszechny AMR-35, nie 33 ;-)http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6127506638&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.