k-szela Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Witam oto moje dzisiejsze piątkowe fanty, i mam pytanie może ktoś wie co to za dziwny grot mi się trafił???
kloki Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 A ja mam pytanie odnosnie tych malych luseczek.. trafilem taka i nie wiem co to jest.. jaki okres?
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 bjar_1 ty nie pisz tyle tylko kop bracie:))) Te łuseczki to pierwsza z lewej ta niższa Parabelka 9mm (MP40), a te co ich tak dużo to rosyjskie do TTki i PPSzki większe to Mauser i Maxim oraz chyba z jakiejś rusznicy???
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Ojoj to nie rzaden maxim poprawka teraz zuważyłem to chyba myśliwska!!! Przepraszam. Tyle tego tam jest:)))
k-szela Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Witam oto moje dzisiejsze piątkowe fanty, i mam pytanie może ktoś wie co to za dziwny grot mi się trafił???
Gość Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 z czego zrobiony jest ten grot pzdr obert
Raned Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 To nie jest grot a ostrze sztyletu z okresu brązu!
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Dokładnie jest wykonane z brązu trafiłem je obok klamerki tylko jkieś 5m. tylko na większej, dużo większej głębokości.
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Jeżeli tak jest to co mam z tym zrobić może oddać to jakiemuś muzeum ja zbieram te nowsze fanty:))))
bjar_1 Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Eee widzę ,że te popieprzone klamerki też szarpiesz :)
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 No jest u nas tego trochę:)))Co do tej dużej klamry to ostatnio trafiają się nam tylko policyjne fanty (nieśmiertelniki bez i z właścicielem, orzełki 3 szt te co na skanie, odznaki HJ, sportowa SA , jeszcze klamerka oficerska SS i multum łusek mauser, ppsza, parabelka, w miejscu potyczki w 1945 z ruskimi. Walczyła tam cała zbieranina żandarmów i innych oddziałów z dolnego śląska i nie tylko??? Orzełki wykopał mój kumpel Antek tak jak tą dużą łuskę!
Raned Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Może to również być ostrze z berła sztyletowego z okresu brązu.
k-szela Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Wiem ze są fajni:))) Mam twojego rumcajsa w bagażniku:DDD podrzucem ci go wieczorem:)) oczywiście dziś koło 20,00
general1006 Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 chłopaki pamiętajcie o pociskach bo już kilka tam wyszło;-)
Gość Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Do Pana k-szela. jeśli niezbiera Pan takich żeczy prosze o meila mmsim@interia.pl jestem zainteresowany zakupem.Pozdrawiam
Pytanie
k-szela
Witam oto moje dzisiejsze piątkowe fanty, i mam pytanie może ktoś wie co to za dziwny grot mi się trafił???
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.