Skocz do zawartości

sg43

drag47

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dokładnie był to nabój pośredni 7,92x33 Kurz Patrone. Jak się uprzeć to wizualnie jest podobny do amunicji kalibru 7,62x39 M43. Posiada bowiem nie wystającą kryzę i podobny butelkowy kształt łuski. Pozatym dużo je dzieliło.
Napisano
Witam!!!

Amunicja do StG44 jest bardzo podobna do amunicji od kałacha. Jesli znalazles łuskę lub nabój tego typu i nie jest to od kbkAK to na pewno jest od Sturmgewehra(oczywiscie jesli znalazles ja na terenie Polski:)

Z poważaniem vonadamski
Napisano
W miejscu gdzie nigdy niebyło poligonu znalazłem mhustwo łusek ale są bardzo skorodowane inic niemożna z nich odczytać
Napisano
Tak a propo amunicji do Sturmgewehra to na allegro widziałem takową zapakowaną" w łódkę od mausera. Czy to tylko taka forma opakowania do sprzedaży czy tez tak były w rzeczywistości przenoszone? (nie w magazynkach?)
Napisano
Witam!!!

Naboje do StG44 były łudkowane. Nie wiem czy wszystkie ale wiekszość była. Wiąże sie to ze specjalnym mechanizmem(maszynką):D do ładowania magazynków.

Z poważaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie