Skocz do zawartości

Nasz Rząd przeznacza środki na ochronę zabytków

1AIR1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
aż się zalogowałem z wrażenia żeby nie było pomyłki że ja to nie ja. Wiem, że to nie miejsce (to forum) do wyrażania opini politycznych ale panowie i panie ... wiem, że większośc z nas ma sprecyzowane poglądy polityczne. Wiem, że w środowisku rozmawia się na te tematy. Jeden temat ...
może ten własnie niech będzie wyrazem poglądów środowiska po szpadlu. NIe wierzę że Wam jest obojetne co się dzieje dookoła. Poprostu nie wierzę i chowanie głowy w piasek będzie milczaca zgodą na to co sie dzieje ...

Bandyckie działania rządu (nie tylko tego) dotyczą różnych dziedzin życia... zabytków również. Pan Prezydent nie potrafi zapanowac nad ładem moralnym i politycznym elit (tfu na psa urok) rządzących. Ani jedna afera -- ANI JEDNA afera nie została wyjasniona do końca a winni pociągnięci do odpowiedzialności. Dziury budżetowe łata się z naszych (podatników) kieszeni i co raz wprowadza mniej lub bardziej ukryte podatki których już znosić nie podobna. Stopa zyciowa spadła drastycznie i chyba przekonywać o tym nie trzeba. Dłużej niszczenia tego Państwa i jego Obywateli tolerować nie podobna.

SZUKAM
Napisano
6 mln na zabytki ? już bardziej nie mogli się ośmieszyć...
no cóż, będziemy mieć kolejny rok w którym cała masa zabytków w dalszym ciągu będzie gnić,
może to taka strategia - jak wszystko zgnije do konca to wtedy nie będzie problemu z zabytkami...
No coments...........
Napisano
Kiedyś był pomysł żeby wypowiedzieć wojnę ameryce i natychmiast się poddać. Nasi jakoś mają dwie lewe ręce do rządzenia. Może tylko zamiast ameryki jakiegoś innego okupanta " wybrać.
Napisano
Jeśli dobrze pamiętam, to stanowisk archeologicznych jest w Polsce ok. miliona. To wypada po 6PLN na stanowisko. Na muzea i muzealników już nic nie zostanie. Mam propozycję. Sprzedać Hamerykanom wszystkie zabytki w ramach offsetu. Od razu będzie lepiej. Współczynnik przeliczeniowy przyjąć co najmniej ze 20. Gazety będą znowu mogły liczyć miliardy USD.
Ironrat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie