Skocz do zawartości

Wrażenia Bzura 2004???

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłem w pierwszy rzucie i nie miałem tych elementów przećwiczonych, więc były problemy. Co do dalszych rzutów, to nic nie mogę powiedzieć, bo nie widziałem. Tu już by trzeba znaleźć specjalistę od tatktyki, niech oceni i się wypowie. Pisze po prostu od siebie.

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Faktycznie to co pisał Bolas zgadza się te obserwacje braterskie po dobiegnięciu do Niemców były niepotrzebne. Kto z kolegów robił zdjęcia na pierwszej linii? Przydałyby się fotki między jednym a drugim ckmem i pk z pancerki...
Kto stał koło kubelwagena na linii?

koło kibla był Bizon z ludzmi
do J byłeś w pierwszym zucie tak napisałes czyli w kawaleri spieszonej czyż nie ,mieliśmy sie spotkać moze się najwyzej mignęliśmy!!!!!!!:)
A co do taktyki no wlasnie 30% ludzi przyjechalo w niedziele no i własnie nikt z nas tak jak ja nie wiedzieli co robić ale to jest do dogadania!!!!!
Najlepsze to to jak w ostatnim szturmie (byłem na końcu)
zaatakwaliśmy patrol kibla i wywiazala sie mala bojka jeden z niemcow spytał nas (polaków ) co robicie ....:)

Bocian: napisałem na początku Mozę Bocian zrobi z nich galerie póżniej ... " - galerie sa ok ale niestety działasz czasem powolutku jako admin stąd lepiej w nagłych potrzebach (jak szybkie pokazanie fotek zaintresowanym po Bzurze 2004) - fotki są malutkie i zoptymalizowane. A dla przykłądu Okejos wysłał ci (wspominał mi o tym) galerię z Bzury nastenego dnia po bitwie juz rano i do dziś jej nie ma. Stąd wrzuciłem moje fotki z Bzury na forum. I nie po to żeby się chwalić tylko żeby ci co byli i ci co nie byli mieli szanse zobaczyć. Poza tym nie widzę róznicy w zajmowaniu miejsca na serwerze - bo przecież tyle samo zajmują fotki wrzcuaone na forum ile fotki na galerii. Może wystarczy je tylko przenieść i umieścić w galerii ? Z resztą co się stało z tym niekończonczym się miejscem na serwerze na który zapraszałeś wszystkich ?

Przeczytaj moją wypowiedź. Wspominałem o wydajności nie o miejscu. Miejsca jest dosyć. Zamieszczenie fotek w galerii na drugi czy trzeci dzień nie jest tragedią. Serwis wysyca w 80-90% łącze 1Mbit z gwarantowanym CIRem dlatego miejsca jest nieskończenie dużo a wydajności łącza ciut za mało.
Galerie każdy odwiedzi raz a ten wątek ze 100 razy. I te zoptymalizowane" fotki przeciągnie przez łącze.

Policz 91 fotek miniaturek średnio po 2-3kb. 180-270kb przy każdym otwarciu wątku.

Teraz obejrzeń wątku jest 1860 z tego ok. 800 już z galeriami to daje nam 800 x ~200kb

Teraz wiesz dlaczego na mało którym forum dyskusyjnym jest możliwość dodawania fotek?

I nie doszukuj się tu złośliwości lub lenistwa admina.

Do panzerjagera!!
Słuchaj stary powstrzymaj się ze swym gniewem i obelgami, ponieważ sami nie byliście lepsi. Od ognia polskiej artyleri nikt z was prawie nie zginął, poza tym działaliście jak muchy w smole i też nie zgodnie z tym co było na próbach (to może nie wasza wina tylko miąchu i nowych ludzi).
Jeszcze mała uwaga, mongo - z PAK-a to się chyba do piechoty nie strzela.
Pozdrowienia dla wszystkich uczesników - do zobaczenia za rok.
Życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich rannych.

PS. Słyszałem , że działonowy ppanca ma poparzone oko i powieźli go do Warszawy. Podobno wyjdźie z tego.

Kolego Roni - tu właśnie wychodzi kolejny problem organizacyjny. Polaków" było około 120, Niemców" niepełna 50, z których spora część przyjechała na ostatnią chwilę.

Gdyby strona niemiecka miała ginąć także od ognia polskiej artylerii, to w końcu w ostatnim szturmie nie mielibyście z kim walczyć.

Poza tym - jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma.

Pozdrawiam
Łoś - 7A.A.

Tam gdzie się przebili Polacy powinny być straty z obu stron. Wierzę, że w przyszłości lepiej to dogramy i wyjdzie tak, że większości podpasuje (bo wszystkim choćby niewiem co, to nie dogodzisz).

Jeszcze raz pozdrawiam.

PS. Ta 45-ka jako PAK i tak była niezła.

Jeszcze jedno. Do starego koryta Bzyry ( na kierunku przebicia) dotarła ok 1/3 Polaków (veni, vici). Później dochodzili, ale już po odpaleniu dymów (które to przedsięwzięcie ktoś" spaprał), kiedy robiliśmy zbiórki do przemarszu przed trybunę.

Roni.
Jak atakuje piechota to sie strzela z tego co jest pod reka a pak miał takze pociski odłamkowe, zreszta po strzale paru pieknie padło...
a co wygladu paka... własnie jestesmy w trakcie pozyskiwania kół od sdkfz 250 i jak sie załozy to z wyjatkiem kalibru nie bedzie róznicy.....i nawin sie nam pod Lufe :)))))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie