Skocz do zawartości

Sklep z Visami...

dominiczeq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie za bardzo rozumiem, o co chodzi w tym sklepie odnośnie Visa.
Czy sprzedają oryginały, czy też są to ich produkcji repliki strzelające?
Zdaje się, że na tej stronie nie ma żadnych wyjaśnień.
Jeśli to oryginały, to skąd je mają?

Pozdrawiam,
RG42
Napisano
Po jakom cholere ktoś zrobił tą strone w necie skoro nic z niej nie wynika, ani czy to orgiały ani czy atrapy , nie wiadomo jakie ceny i ogulnie to nic nie wiadomo.
pozdr
Napisano
Dokladnie czy ktos cos wie otych sprzetach z tej strony , fajne te PPshki :) . czy to orginaly i czy repliki na amo hukowe ??
Napisano
Wyslalaem meila wsprawie podania blizsyzch szczegolow i poki co pusto w skrzynce , brak odzewu .....
Napisano
Te visy były (podobno) oryginalne. Ostatni poszedł (podobno) za 4 tys. Strona (podobno) mocno nieaktualna (o pepeszkach też można zapomnieć).

Telefon jest jednak wciąż szybszy od mejla...
Napisano
Witam!!
Powyższy polski VIS jest na 100% repliką z Radomia. Kabury-futerały produkował sam BUOS wg. kopii oryginalnej przedwojennej dokumentacji i z tego co słyszałem ze 2 lata temu cała wyprodukowana partia poszła na export do USA.
Za pare dni podam linka do innej firmy z 3 VISami na sprzedaż w tym jednym polskim, wczesnym niemieckim i jednym z późnej serii już mocno uproszczonej. Może uda mi się zrobić też do tego galerię, ale to na dniach.
Pozdrawiam!!!

Greg
Napisano
hmm tak myslalem ze niektualne , bo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe .
Napisano

Na pocieszenie wrzucam coś co nabyłem w niedzielę za 3 zeta.

Prawdziwy rarytas! - Kaliber około 2 mm, działa na zasadzie wyrzutu stalowego badylka wewnątrz lufy. Prawdopodobnie ta broń znajdowała się na wyposażeniu naszych wojsk pancernych.

Napisano
Eeee, raczej sadze, ze jest to wyrob rekodziela ludowego prawdopodobnie zastepujacy orginalny przedmiot i uzywany w partyzantce. Sprobuj moze umiescic go w identyfikacji to moze wiecej sie dowiemy :)
Napisano
Wracając do pierwszego postu...
Każdy kto napisał że visy z tej strony są replikami
jest kompletnym tumanem nic nie wiedzącym o tej broni i może najwyżej wypowiadać sie na temat zabytkowych nocników.
Zdjecia wyrażnie pokazują oryginalną broń.
Napisano
Witam!!
Musze przyznać po dokładniejszym przyjrzeniu się iż Szary Wilk miał zupełna racje, że oba VISy (polski i niemiecki) przedstawione na fotach z firmy BUOS są oryginałami. Replika opracowana i wytworzona w Radomiu po 1992 różni sie od oryginału paroma znacznymi detalami. Przedstawiona na fotkach kabura jest natomiast jak pisałem 100% repliką. Z tego co się wywiedziałem, pistolety te raczej nie były w BUOS'ie na sprzedarz natomiast posłużyły poprostu do fotek. Sklep ten specjalizuje się raczej w broni współczesnej, starsze egzemplaże trafiaja tam raczej w komis lub są przez BUOS poprostu odnawiane lub naprawiane. Co do pokazanych tam pistoletów maszynowych to była to pokazówka dla gun dealerów w USA, z którymi to prowadzno rozmowy. abawki" te można nabyć w AMW oczywiście na odpowiednią koncesje.
Znalazłem w necie 3 VIS'y na sprzedaż - http://www.parabellum.pl/oferta.html , umieszczone pod F.B. Radom VIS wz.35.
Pozdrawiam!!!

Greg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie