piotr916 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Witam!Jako harcerz brałem kiedyś udział(83r.VII klasa podstawówki) w rajdzie do Tuczna i oczywiście na Górę Wisielczą w Strzalinach.Z racji tego że znałem teren(starszy brat pracował w zajeżdzie Dobrawa w Tucznie i spędziłem tam łącznie 2 miesiące wakacji)szedłem na czele całej kolumny harcerzy jako przewodnik.To było przeżycie!I tak na marginesie-nie wiedziałem jeszcze wtedy,że na spacer"w takim terenie wykrywacz nie końiecznie był potrzebny.Do lasu chodzilo się Tylko na grzyby,a termin złomiarz"był jeszcze nie znany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan119 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Czuwaj!ZHP przy SP10 Olsztyn 1986-1989ZHR 5 ODH Dakota i 5 ODH Kamikaze 1990-2002pwd. H.O.Teraz niestety w rezerwie.Wspaniała szkoła życia i umiejętności - procentuje do dziś. Wojsko przy tym to cienizna - sprawdzone empirycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary1skc Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 1989-2001 podharcmistrz, Harcerz Rzeczypospolitej, drużynowy 20 Swarzędzkiej Drużyny Harcerskiej Commando im. 1 Samodzielnej Kompani Komandosów, specjalność proobronna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklw Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 CZUWAJ!!!Komendant Hufca Nidzica ZHP17 lat pracy w związkustopień harcerski - Harcerz Orlistopień instruktorski - podharcmistrz (kończę próbę na harcmistrza)pozdrawiam wszystkich harcowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puszczyk Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Drużynowy 9DHLGD im Żwirki i Wigury " w harcerstwie 30 lat i dalej ciągnę . Harcerstwo to wielka przygoda i dyscyplina własna . zaszczepia w człowieku ziarno do szukania i dowiadywania się o wszystkim a w szczególności o zamierzchłej , minionej nie zawsze bohaterskiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 No oczywiśce że są ;)Jestem przybocznym w 44 jaworskiej druzynie harcerskiej żagiew" mam za sobą 3 lata ciężkiej pracy ;)Ale się opłaciło ;)CZUWAJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Mam zastęp specjalnościwy militarny ;)zajmujemy sie miej więcej wykrywkami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis 35 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Czuwaj!!drużynowy w służbie czynnejpwd. HO Vis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 byłem drużynowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hombre1 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Za moich czasów każdy był Zuchem,a potem Harcerzem....a potem wstepował albo do PZPR,albo do Solidarności...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 25 Listopad 2009 Autor Share Napisano 25 Listopad 2009 A czy ty kolego Hombre1 należałeś do Harcerstwa? I czy okres kiedy należałeś miał wpływ na ukształtowanie się Twojej świadomości i wybór poszukiwań jako hobby?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 31 WDH im. Alka Dawidowskiego - stare czasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 kolego carabus..jak stare czasy twojej obecności w 31WDHiZ?? zapewne za rządów Oporka" :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Hebdo - za wczesnego Oporka" - nie wiem czy wiesz ale Komendant odszedł na Wieczną Wartę w 2006r... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 tak,wiem,niestety.Byłem na pogrzebie na powązkach.pierwszy kontakt z 31 miałem w 2002 bodajże. i obozy w Gołubiu Kaszubskim.. byłeś tam może,nad jeziorem?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 nie bywalem - w 31WDH bylem w tatach 76-84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 kurczę,,wtedy to mnie na świecie jeszcze nie było..eh.Oporka" szkoda,miał niewiele ponad 50.moje lata to 02-05,potem wybrałem hufiec wrocław i obozy specjalnościowe łącznośći.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunin185 Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Ech, to były czasy! Te obozy, ogniska, zloty i erotyczne przygody z harcerkami. Harcerzem jest się całe życie, chyba że was ktoś zwolnił z przysięgi. Ja byłem w trzech drużynach, ale to było tak dawno że zapomniałem w jakich. Ogólnie było super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Byłem i zuchem, i harcerzem...Ale to w czasach krwiożerczego reżymu i w tym podobno nie-hallo harcerstwie.Na swoją obronę napiszę, że młody i głupi byłem... I, że mnie wyrzuci za tzw wybryk chuligański"- w sumie, to może powinienem jako kombatant się gdzieś zwrócić?Udało mi zaliczyć kilka rewelacyjnych obozów harcerskich- jest co wspominać.Jakiś czas temu, chciałem starszego Szkodnika namówić, ale -stety lub nie, nie dał się przekonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 I co ni by teraz tam robili... na komórkach siedzieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Yeti,bo zamiast namawiać było złapać za łeb i wsadzić w pociąg stawiając przed faktem dokonanymA nie sie cackać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Habda- ja chciałem cymbała do harcerstwa przyciągnąć...Ale nie przewidziałem w tym sprytnym (?) gry-planie oporu materii- uznałem, że nic na siłę, wszystko młotkiem i dałem sobie luz. Obozy super wspominam- miałem np okazję ponad miesiąc na Krymie w Artku ( czy Artek'u- cholera wie, czy to się odmienia ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 5 Czerwiec 2016 Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Sonic,ja dawno we Wrocku nie mieszkam i nie wiem jak tam bawią się harcerze",ale u mnie wygląda to tak:http://pl-pl.facebook.com/Harcerska-Organizacja-Wychowawczo-Patriotyczna-Cichociemni-225175354190096/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climbero Napisano 7 Czerwiec 2016 Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Harcmistrz, instruktor od 1994 roku, były komendant hufca. W mojej mieścinie mamy ponad 700 harcerzy i wszyscy mają się dobrze. Komórki na biwakach i obozach zabieramy, na co rodzice nawet przyklaskują, więc nie jest chyba aż tak źle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.