pieczarka Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 phm. HO były szeregowy ... komendant Szczepu 413 WDHiZ im.kpt.hm.A.Romockiego Morro" Hufca Wa-wa Mokotów im.Szarych Szeregów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Kolce kolce to dopiero wiara 1 Srodowiskowa Druzyna Harcerska KOLCE" Pila lata 80 te phm Waldi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Harcerz Orli, Niezależny Ruch Harcerski, Katolicki Ruch Harcerski awisza" (brazowe mundury!), ZHR. To wszystko w starym dobrym Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 8 DH a później 88 DSH SG Hufiec Szczecin-Pogodno. Zastępowy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Odkrywca-315,316,253WDH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro333 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Hmmm tez bylem ale to czasy kiedy cala klasa podstawowki musiala zapisac sie do harcerstwa , bo tak bylo dobrze widziane w kregach....wiadomo jakich.Mimo to dobrze wspominam te czasy choc komuna jechalo na kazdej zbiorce .Moze troche OT ale teraz to chyba sa jakies 2 zwiazki harcerskie tak?Ot panie co to sie porobilo , kiedys komuna a teraz podzialy polityczne nawet w tak staaarych organizacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Też kiedyś byłem harcerzem, ale to były inne czasu. Np. był konkurs, komu dziś uda się kupić ćwiartke chleba ( bo wiecej sklepowa nie sprzedawała jednemu kupującemu) ?Pzdr AK 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Witam,cieszę się, że jest was tak wielu, macie tak dużo do powiedzenia i pokazania na tym forum oraz gratuluję wam odwagi cywilnej:)Serdecznie wszystkich pozdrawiam,SZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Oj tych organizacji to jest wiecej niz 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirass Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Harcerz w Hufcu Biała Piska od 1976.Potem od 88 Przyboczny w 300 WDHiZ Warszawa Praga Północ(to ja juz taki stary jestem?????????!!!!!!!!!!!)Mirass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtur Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 206 WDHiZ im Wołodyjowskiego w Warszawie. Za namową siostry i obecnego szwagra, ktory teraz chyba jest komendantem Hufca Praga Północ.pozdrawiamArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 313wdh dawne czasy:}bunkry w janowku[pierwsze pifka]niewypaly zbieral zastepowy:}na okolicznych budowach mokotowa mnie jednak nie przekonal :}do tego swinstwa [nie pifffka] ;}:}:}pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Były zastępowy 100 Białostockiej Drużyny Harcerek i Harcerzy SULIMA" im. Zawiszy Czarnego Łukasz M. melduje się na rozkaz! Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 175 WDH 8 lat stazu - wspaniale wspomnienia poczatki poszukiwan fantow, ale to byla druzyna tzw ortodoksow dalo mi to wiele i ukierunkowalo w zyciu , cos z tego zostalo bo dzialm teraz w ,, strzelcu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 były harcerz , świadomość ofszem i to duża, harcerstwo miało wpływ na moje współczesne życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupil Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 uzupelniajac ma odpowiedz,zalozylem pare druzyn harcerskich, m.in.13pdh szarza. harcerstwo ukierunkowalo mnie na prace -pomoc ludziom.juz 13 latek w mundurze tyram,jakos nie swierzbia mnnie rece do lapowek,:)i nadal wracam w ukochane biezszczady..choc to juz nie te czasy ujak na operacji bieszczady..pozdrawwiam blachowiczow..:) robert z pabianic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jhaken Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Od 1983 r do 2002 11 SDH im. A. Dawidowskiego Skarżysko szeregowy, zastępowy i drużynowy, obecnie na emeryturze" ze statusem weterana :) Oj dało dało i to dużo - w zasadzie mogę powiedzieć że zostałem ukształtowany w ruchu harcerskim (to nie było tylko ZHP, ale i trochę niezależnego i później ZHR).czuwaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Templariusz Napisano 24 Wrzesień 2004 Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Melduje się były wachtowy (zastępowy) z 1 WDHS Morskie Duchy Staniuchy" i były drużynowy 7 SHDW Skorpiony" ze Zduńskiej Woli !!! CZUWAJ !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detek Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Dezerter, na temat umierania ducha nic nie wiem, jako dowód link do zdjęć, pare właśnie jest na pryczach (ps. niestety są takie stare gdyż z nowszych nie było z sprzętem w tle".Enjoy!http://bb.zhr.pl/galeria/Oboz_02/pages/1614..29.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Ten wątek przypomniał mi kawał:Co to jest harcerz?To dziecko przebrane za idiotę pod opieką idioty przebranego za dzieckoBez obrazy dla żadnego z Panów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Kolgo kamol4.Wiem,że napisałeś.bo tak Ci się skojarzyło.alek to kawał nijak nie odnoszący się do życia.Sam spędziłem swoje najlepsze lata w tej instytucji(harcerstwo)i nie mogę stwierdzić,że było w tym coś idiotycznego.Wręcz przeciwnie-była to szkoła życia,prawie jak w wojsku.Dotrwałem w harcerstwie do stopnia Wędrownik,skończyłem kurs drużynowych harcerskich w Załęczu Wielkim.Jak sam zauważyłem pod koniec lat 90 tych coś się popiepszyło i odeszłem.Jednak z perspektywy czsu nie uważam,aby był to czas stracony,wręcz przeciwnie-były to dobre lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Druhowie jaki yły"?? Przecież Mam szczerą wolę CAŁYM ŻYCIEM..." dlatego harcerzem jest się na całe życie.Ćwik, dawny drużynowy 152 Warszawskiej Drużyny Harcerzy Bractwo Puszczy".Czuwaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 A, teraz dopiero doczytałem. Pozdrowienia dla użytkownika Pieczarka". Znam dobrze środowisko 413 (wszystkie legiony;)), jeździliśmy razem na obozy. Moja dawna drużyna to też warszawski mokotowski hufiec Szarych Szeregów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-strazak Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Hufiec Rybnik bylem instruktorem,w zasadzie pol zycia w ZHP i faktycznie przez nich pokochalem góry,szperanie i cala tą reszte :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Czuwajcie 18WDH PERUN HUFIEC BESKIDZKI ja już 8 lat w służbie Czuwaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.