pająk Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Może ktoś zgadnie - czym kiedyś była ciężarówka, widoczna na zdjęciu w dużym stopniu skundlenia. Oryginalne jest tylko podwozie i atrapa chłodnicy. Reszta to radosna twórczość z wykorzystaniem blach chyba od Stara.
pająk Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Na pierwszym planie resztki oryginalnej kabiny. Mała podpowiedź: ciężarówki takie służyły w Wehrmachcie, firma produkowała również transportery opancerzone.
pająk Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Zupełnie kosmiczna nadbudówka. Swoją drogą silnik musiał być niezły, jeśli uciągnął taką budę załadowaną. Ostatnio była w niej pasieka, obecnie służy za skład desek.
pająk Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Zdjęcie ostatnie - z wnętrza. Widać fragment silnika - być może oryginalny, nie sprawdzałem. Pojazd stoi na podkarpaciu, jego obecną właścicielką jest starsza babcia. Trudno powiedzieć czy nadaje się do rekonstrukcji - w sumie widziałem samochody odbudowane z gorszego stanu. Noooo, słucham propozycji - CO TO JEST?
jaca2003 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Jest to zwyciestwo polskiej myśli technicznej(czytaj polskiego chłopa)nad burżuazyjnymi wynalazkami zgniłej zachodniej cywilizacji.Jak mówił Witos Polski chłop potęgą jest i basta. A tak ciekawi mnie co to?Pozdrawiam
kojak1 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 kurde !!!!!!!!!!!!niezły prototyp kabina na pewno od wojskowego starka ale nie mam pojęcia co to za pojazd
sten Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam!Nie jest to czasem Büssing-NAG?.Pzdr.sten
pająk Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 Witam wszystkich, samochód na fotkach to rzeczywiście Bussing NAG. Też miałem nadzieję, że to produkt PZInż., ale niestety, zbyt piękne by to było. Chociaż w sumie to Bussingów też nie jest dużo, przynajmniej u nas nie widziałem. Odpuściłem go sobie ze względu na stan, ale jeśli by ktoś chciał, to byłby do wyciągnięcia za niewielkie pieniądze. Dorzucam fotkę podobnego w służbie wojskowej. P.S. Po południu wrzucę inne moe znaleziska (w lepszym stanie) do wątku śmieszne samochodowe znalezisko".
koń Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 To jest jakaś składanka ,części kabiny to rzczywiście star 20 silnik tak samo benzynowy.Z poważaniemkoń.
liha Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Panowie , nie mam zielonego pojęcia co to jest , ale jak chcecie zobaczyć podobne cuda to wybierzcie sie na plac przy Obornickiej we Wrocławiu . Pozdrawiam . liha
marek123 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 a czy to nie jest słynny maulitier czy jakos tam :)
pająk Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Dzisiaj jeszcze nie zdradzę co to jest :) Może jeszcze ktoś coś wykombinuje. W poniedziałek będę na sieci, to wrzucę fotki takiego pojazdu w oryginale. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomysły. Hm, może by jakieś nagrody przyznawać za rozwiązywanie takich zagadek? Sam bym jakie wiadro łusek od mośka zasponsorował ;)
jaca2003 Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 prosze wziąsc pod uwage ze pierwszy odkryłem co to jest. proszę w nagrodę o przyznanie mi LUTOWNICY.
mietek Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Jak już jest temat o ciężarówkach to nie będę zakłądał nowego. To obok stoi w Czechach, niedaleko Frenstad pod Radohostam, z 50-70km od naszej granicy.
MTC Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam, na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie fragmenty szoferki od Stara 20 (drzwi , błotnik i reflektor). Dwie zewnętzrne przednie szyby też są najprawdopodobniej od Stara 20 (zawiasy na górze - szyby były uchylane). Przednie koła też od Stara. Reszta od jakiegoś Niemca, ale od jakiego, to niestety nie wiem.Pozdrowienia
Gość Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Atrapa chłodnicy w Starze 20 nie wystawała poza obrys kabiny,kabina była podobna do tej z PZInż 713.
Gość Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 O-tu mamy Starki:http://bojack.pop.e-wro.pl/starocie/star.htma kabinę podobna jak na zdjęciu widziałem w książce Jana Tarczyńskiego pojazdy w wojsku Polskim".Należała do jakiegoś nieskarosowanego nadwozia autobusu,ale to moje śmiałe przypuszczenie.
medard Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Nie jestem pewny, ale kiedyś jeżdziły samochody o nazwie Żubr i można by go wzac pod uwagę. Jak byłem b. mały to takie coś widywałem ale pewności nie mam.Pozdr. Medard
medard Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Niestety przyznaję że się pomyliłem to nie jest Żubr A02
pająk Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 Liha: a co jest na tym placu? Jakieś składowisko ciężarówek, złomu czy coś w tym stylu? Chętnie bym się wybrał, ale jechać w ciemno to trochę daleko od Rzeszowa.
Pytanie
pająk
Może ktoś zgadnie - czym kiedyś była ciężarówka, widoczna na zdjęciu w dużym stopniu skundlenia. Oryginalne jest tylko podwozie i atrapa chłodnicy. Reszta to radosna twórczość z wykorzystaniem blach chyba od Stara.
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.