Gambit Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2006 Ano - jak zakładałem temat miałem na myśli jakiś lasek z przeszłością, bo wybierałem się do rodziny dziewczyny i w rodzinne strony - przy okazji z piszczydłem. Dziadek miał dom w Borysławicach nad Rgilewką właśnie. Ponoć w studni utopił 2 pistolety. Domu nie ma bo nalot go zmiótł - po studni też ani śladu. Fajnie, że się temat rozwinął i mogą być widoczne efekty. :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Oksio, Wars, Grubas POWODZENIA!!! Mam nadzieję, że wyrwiecie tego stuga ku uciesze i zadowoleniu wszystkich zainteresowanych :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 ja życze szcześcia w akcji i jej powodzenie!na pohybel niedowiarkom:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Witaj Gambit. Jednak żyjesz. Może znowu założysz jakiś niewinnie brzmiący wątek:-)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastgold Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Przed chwilą wróciłem z Grzegorzewa akcja się zaczyna.Znam tę miejsce już kiedyś pisałem o tym na tym forum Osobiścię stawiam na 4 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.Luz Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 I jak??Umieram z niecierpliwosci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 I wreszcie zaczeło sie. Pogoda troche nie sprzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 fota 4. Inne fotki będą zamieszczone w dniu jutrzejszym na specjalnej stronie. Więcej nie daje zdjęć bo nie moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Camino Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 A nie dało by się w dniu dzisiejszym ? :) Wiele osób z chęcią obejrzało by zdjęcia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 A jaki jest adres tej specjalnej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Na głownej stronie jest nowy wątek dałem tam z dzisiaj 3 fotki. Na razie tyle powinno wystaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Wyszedł ten Sug czy nie? Pytam bo umieram z braku wiadomości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.Luz Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Pomsee,nie jestes jedyny:)Jeszcze troche i zawal;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 ale tam nic więcej poza kołem i kawałkiem blachy nie będzie,gąsienice, działo, ciekawe dlaczego ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 18 Październik 2014 Share Napisano 18 Październik 2014 Witam.Jestem z Konina i przez pierwszy tydzień z badylem kopałem tylko bilon z PRL-u... ale szczęście musi się w końcu uśmiechnąć :) Trafiłem dobrą, dziewiczą miejscówkę na której pierwszego dnia w pół godziny wykopałem pociski typu Minie (pierwszy projekt z 1855r.; latały nad głowami Powstańców Styczniowych czasem trafiając w cel, potrafiły tak lecieć nawet 700m!), kolejne pociski to Mosin (7szt.) i trochę jeszcze niezidentyfikowanego żelastwa (kąpiel w prądzie" pokaże). Oprócz tego późnośredniowieczny topór z dziwnie zniszczoną osadą, który został już zgłoszony Konserwatorowi. Tak że nie jest tak źle Panie (o ile jakieś są) i Panowie... szukajcie a znajdziecie!Kilka pytań: Czy zgłaszacie swoje znaleziska? Czy warto to robić? Czy ktoś miał już kontakt z Panem Krzysztofem Gorczycą - archeologiem i konserwatorem zabytków w Koninie (Gosławicach)? Proszę Was o kilka słów na ten temat, z góry dzięki za wszystkie poważne i mniej poważne odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.