Gambit Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Ano - jak zakładałem temat miałem na myśli jakiś lasek z przeszłością, bo wybierałem się do rodziny dziewczyny i w rodzinne strony - przy okazji z piszczydłem. Dziadek miał dom w Borysławicach nad Rgilewką właśnie. Ponoć w studni utopił 2 pistolety. Domu nie ma bo nalot go zmiótł - po studni też ani śladu. Fajnie, że się temat rozwinął i mogą być widoczne efekty. :)Pozdrawiam.
pomsee Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Oksio, Wars, Grubas POWODZENIA!!! Mam nadzieję, że wyrwiecie tego stuga ku uciesze i zadowoleniu wszystkich zainteresowanych :)))
Paweł80 Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 ja życze szcześcia w akcji i jej powodzenie!na pohybel niedowiarkom:))
grubas Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Witaj Gambit. Jednak żyjesz. Może znowu założysz jakiś niewinnie brzmiący wątek:-)Pozdrawiam.
rastgold Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Przed chwilą wróciłem z Grzegorzewa akcja się zaczyna.Znam tę miejsce już kiedyś pisałem o tym na tym forum Osobiścię stawiam na 4 pozdrawiam
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 I wreszcie zaczeło sie. Pogoda troche nie sprzja.
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 fota 4. Inne fotki będą zamieszczone w dniu jutrzejszym na specjalnej stronie. Więcej nie daje zdjęć bo nie moge.
El Camino Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 A nie dało by się w dniu dzisiejszym ? :) Wiele osób z chęcią obejrzało by zdjęcia ...
fanatyk6 Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 A jaki jest adres tej specjalnej strony?
kris_kutno Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Na głownej stronie jest nowy wątek dałem tam z dzisiaj 3 fotki. Na razie tyle powinno wystaczyć.
pomsee Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Wyszedł ten Sug czy nie? Pytam bo umieram z braku wiadomości ;)
G.Luz Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Pomsee,nie jestes jedyny:)Jeszcze troche i zawal;)
m72 Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 ale tam nic więcej poza kołem i kawałkiem blachy nie będzie,gąsienice, działo, ciekawe dlaczego ?????
Nruji Napisano 18 Październik 2014 Napisano 18 Październik 2014 Witam.Jestem z Konina i przez pierwszy tydzień z badylem kopałem tylko bilon z PRL-u... ale szczęście musi się w końcu uśmiechnąć :) Trafiłem dobrą, dziewiczą miejscówkę na której pierwszego dnia w pół godziny wykopałem pociski typu Minie (pierwszy projekt z 1855r.; latały nad głowami Powstańców Styczniowych czasem trafiając w cel, potrafiły tak lecieć nawet 700m!), kolejne pociski to Mosin (7szt.) i trochę jeszcze niezidentyfikowanego żelastwa (kąpiel w prądzie" pokaże). Oprócz tego późnośredniowieczny topór z dziwnie zniszczoną osadą, który został już zgłoszony Konserwatorowi. Tak że nie jest tak źle Panie (o ile jakieś są) i Panowie... szukajcie a znajdziecie!Kilka pytań: Czy zgłaszacie swoje znaleziska? Czy warto to robić? Czy ktoś miał już kontakt z Panem Krzysztofem Gorczycą - archeologiem i konserwatorem zabytków w Koninie (Gosławicach)? Proszę Was o kilka słów na ten temat, z góry dzięki za wszystkie poważne i mniej poważne odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.