Skocz do zawartości

Rzut okiem na Jarmark Sw. Dominika -Gdańsk

MTC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam -- tych którzy tego roku nie będą mogli odwiedzić Jarmarku zapraszam do obejrzenia galerii -oczywiście nie są to wszystkie stragany-w rzeczywistości jest tego znacznie więcej.
oto link do galerii : www.jarmark2004.prv.pl
Pozdrawiam MTC

Napisano
do kolegi Domino : pytales sie o ten naboi od springfield'a kupilem go od pana ktorego rzeczy widac na fotce nr.9 :)
Napisano
Witam !!!!
też wczoraj byłem na Jarmarku na który czekałem cały rok i muszę przyznać że jestem rozczarowany bo nie widziałem żadnych konkretów i do tego te ceny z kosmosu:-( .A tak w ogóle to klimat jak co roku jest fajny, może pod koniec ceny znormalnieją.
Pozdrawiam Piotr !!!!!
Napisano
Moze i znormalnieją ale Targi Gdańskie powinny przy sprzedazy miejsca na pchlim targu żądac zaświadczenia o dobrym stanie zdrowia psychicznego.Patrząc na co niektórych to naprawdę odnosi się wrażenie że Ośrodki Leczenia Zamkniętego powinny być bardzo dochodowe(Tworki, Kocborowo itp).no chyba ze Ktoś ma inną teorie?
Napisano
Ja nie staje też między innymi dla tego że cena za miejsce jest oszałamiająca i za dzień bym więcej stracił niż zyskał, od sprzedaży mam ALLEGRO a jarmark to tylko klimat no i coś kupić okazyjnie też czasem można:-)
Napisano
Zastanawiam sie gdzie wy żyjecie.Jest Jarmark Dominika i drudi Jarmark Dominika dla zbieraczy.Postaram sie wam to wytlumaczyc.Pierwszy czyli to co widzicie jest dla turysty i osob nie zwiazanych z jakim kolwiek srodowiskiem zbieraczy,czyli militarysci,czy zbieracze kart tele.,czy zegarow.I tu sa ceny z kosmosu,sa podrobki robione na stare za straszna kase,no i wszelkie opowiesci jak to ktos cos znalazl lub po dziadku legioniscie.Czyli caly folklor,zuwazam tez ,ze chyba ceny sa zaporowe tak dla zasady lub frajera.I ten drugi Jarmark Dominika,cale podziemie".Tu mozna kupic wszystko,a w zasadzie wymienic lub zlapac kontakt do innej osoby.No ale tu musisz wykazac sie wiedza z tematu i podstawa znajomosciami w danym srodowisku.Znajac taka osobe mozna kupic od niej dowolny przedmiot oczywiscie za prowizja.I tu ceny sa dla ludzi,mozesz cos wymienic itp.Caly jarmark i wszystkie tego typu zloty chyba opieraja sie na tych zasadach.Wiec nie ma co kaprysic nikt nie zmusza do kupienia ,mozna popatrzec,wypic piwo,zjesc kielbaske a jak cos traficie do kolekcji to dodatkowy +"A na marginesie zna ktos tego typu jarmarki,gieldy gdzie ceny sa normalne?
Napisano
Jasne, sam widziałem jak handlarz wciskał lichą podróbkę szabli tłumacząc, że to perspektywa na dobrą emeryturkę - lepsza niż lokata w banku, niż trzeci filar, waluta i wszystko inne, bo nic tak nie drożeje jak antyki i jako przykład podawał rzekomo kilkunastoprocentowe wzrosty co roku na aukcjach za granicą... i gość kupił coś, co nijak nie zdrożeje, bo jak za kopię to sporo przepłacił ... A jak się nie da nic więcej wcisnąć, to na koniec jarmarku - już po normalnej cenie - coś może pójdzie... tu popieram tezę mp, że jak kupować, to na zakończenie ...
Napisano
Owszem zdaża sie ze na koniec jarmarku coś mozna kupić.proponuję utworzyć Największe Hity Dominika
Z dziś MG-42 Lekuchno zgnity 900 PLN
spręzyna magazynka mausa 30PLN
Lekuchno zgnita zatyczka długa Kranc (mimo że mosiądz to miała dziurki) 50 PLN
Może ktoś ma lepsze hiciory?
Napisano
Witam!
Hit z wczoraj, poprawil mi humor na caly dzien;), dwoch kolesi rozloznych z majdanem przy sukienniczej mieli kolby do mauzerkow same czechy i jedna kopie niemca zabejcowana i utopiona w pokoscie az ociekala,ciezko ciosana peknieta na dł.8cm przy magazynku a przy stopce doklejony kawalek drewana bo z jakiegos gowna strugali a i jeszcze bez nakładki i jakichkolwiek okuc no i ide sie pytac ile za to cudo chce, a oni ze okazja tylko 150zł i tu sie zaczeło ze to super okazja bo to orginalny niemiec i pokazuje mi jakies lewe punce i slady po odcisnietym metalu magazynek ect. Jak go wysmialem ze to marna kopia to mi wyrwal ja z rak i udawal obrazonego,i koniec targów ciekawe kto to kupi? A potem taki duren marudzi ze nic nie idzie tylko ogladaja i wybrzydzaja.
A swoja droga to bardzo lubie atmosfere jarmarku, spotkac starych znajomych czasami kupic cos okazyjnie;)
Pozdrawiam
Napisano
Tak se siedzę i sie zastanawiam.Czy ceny nie są zalezne od pogody?Im cieplej tym bardziej co niektórym mozg się gotuje i cena rośnie.Jak zimno to myślą normalnie.Chyba coś w tym jest?
Napisano
To wszystko nic! Tydzien temu bylem na spacerku na Skwerze,zachodze do Gemini na ta gelde staroci.W jednej z gablot zauwazylem KrzyżZelazny kl.2 z pierwszej wojny.Patrze ,polutowny ,w dodatku krzywo!!! Zgadniecie cene? podpowiem 450 zł- sprzedajacyu odpowiedzial to orginal w 100%" to jest okazja .Jesli ktos ma taki na zbyciu ten gosc po 200zł kupi nawet 10 szt.
Napisano
Byłem na Jarmarku, wypiłem dobry browarek na słoneczku, pogadałem z kumplami i to by było na tyle. Jeśli chodzi o okazje, to nawet w kuluarach zatrzęsienia ich nie było. Tak to już jest...pieniądz to pieniądz. Zresztą coraz więcej znajomych sprzedaje fanty na allegro, bo lepiej dostać lepszą cenę, nieraz dużo za wysoką od obcej osoby, niż sprzedać coś po znajomości" i niejednokrotnie słyszeć marudzenie. Wymiaki to co innego... Poza tym wielu handlarzy stoi tam polując na niezorientowanych laików w danym temacie (najczęściej małolatów), którzy potrafią przynieść takie cacka, o których niejednemu się nie śniło, za śmieszne pieniądze.
Jednak co roku tam jestem dla samego klimatu, a okazje też się trafiają;-)
Napisano
Motobajzel w porównaniu z tym to cienizna. Tyle karabinów dawno nie widziałem.
Pozdrawiam
Napisano
na sprzecie się nie znam ale jak mi koleś wyskoczył z cena za szpange(NAHKAMPFSPANGE in bronz)z ceną 600zł za średni wykop to nawet sie nie targowałem bo w antykwariacie mial bym 3 takie za ta cene. albo badziąg z czolgiem za szturm pancerny też w średnim wykopie 400zl to to samo mówi za siebie.nie mówie nawet u znajomych cięzko coś dostać za przystepna cenebo zamiast tobie sprzedać woli szukac frajera którego nie zna za dwa razy wiecej.jaca2003" masz racje to słonce dziala niepozytywnie na niektóre główki :-)a napewno na tych co wymyślili cenę za stanowiska ja słyszalem ze przy dobrym wietrze 30zl za m2 za dzień

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie