Skocz do zawartości

Zagadek morskich ciąg dalszy

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomyslałem że może odejść na razie od sprzętu i przejść do postaci. Na początek dla rozgrzewki coś łatwego.Kto to??

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

ten był najlepszy ze wszystkich król tonażu "
cichy Otto
po wojnie również w marynarce dorobił sie nawet stopnia admiralskiego w Bundesmarine

Kretschmer Otto dowudca U-99
Napisano
Właśnie wróciłem z obiadku. A to jest Erich Topp, U-552.

Zaraz niestety wybywam z domu, a zagadki mnie za bardzo wciągają... Pomyślę o paru własnych :)
Napisano

Mac - coś dla ciebie. Co to za łajba i gdzie zostały wykonane fotki :) Zdjęcia trochę niewyraźne - ale jesli chodzi o miejsce" to charakterystyczny budynek przy nabrzeżu powinien ułatwić sprawę :)

Napisano
Co do okrętu podwodnego nieśmiało powiem że może to być holenderski okręt podwodny K XVII przy burcie niszczyciela Evertsen podczas pobytu 27.VI.1934 r. w Gdyni.
pozdrawiam
mac
Napisano
Mac - brawo za odgadnięcie miejsca" :) Co do samego okrętu - przypłynął do nas z nieco cieplejszych zakątków :) Zdjęcie zostało wykonane 4 kwietnia 1941 r.
Napisano
No Slaw..nie dałeś innym żadnych szans.
Razem z Macem - dobrana z was para do rozwalania wszelkich zagadek :)
Oczywiście to włoski sprzęcior Reginaldo Giuliani" Pewnie włoscy mafiozi w ten sposób zaopatrywali się w kaszubskie śledzie :) Więcej informacji na http://digilander.libero.it/carandin/giuliani.htm
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie