Kiler Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 W tej oto publikacji, autor Pan Janusz Ledwoch, wspomina na ostatnich stronach, ze w kolejnym odcinku ukaza sie zdjecia Tygrysa, znalezionego w calosci w 1991(1992?)r. na Mazowszu. Z tego co wiem publikacja sie nie ukazala i w zwiazku z tym mam pytanie, czy ktos cos wie o znalezieniu takowego czolgu w ubieglych latach. Dziekuje za odpowiedzi!Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Dobry temat, sam chciałem poruszyć go na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 slyszalem o tym ale znowu ze sama wieza( nie mylic z ta od pantery w szczecinie;) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grendel Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Jakis rok temu ktos proponowal dla Muzeum w Munster sprzedaz wiezy od Ausf E.Ale do transakcji nie doszlo.Kto, skad i za ile nie wiem.PozdrowieniaGrendel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkali Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Zastrzegam że nigdy tam nie byłem ale może coś jest w Mławie ? Pod adresem : http://www.meetingspoland.pl/kolejka_karta_muzeumjuszkiewiczow.htmJest następująca informacja :Nazwa obiektu: Muzeum JuszkiewiczówAdres: Mława, ul. Żwirkii dalej :Dnia 20 marca 1994 roku, zostało otwarte jedyne na terenie byłego województwa ciechanowskiego i jedna z nielicznych w kraju tego rodzaju placówka prywatna - Muzeum Juszkiewiczów.i dalej :W muzeum znajduje się duży zbiór militariów z okresu 1865 - 1965. Najbardziej okazałym jest czołg stojący przed domem oraz działa niemieckiego czołgu “Tygrys”. Ten czołg to T-34 ale czy ktoś może zweryfikować informację o tych działach / dziale ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1AIR1 Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 WitamWybieram się na urlop i będę podróżował przez Mławę.Spróbuję wejść do tego Muzem i zobaczyć eksponaty.Ale ewentualne zdjęcia lub info po urlopie.O ile oszywiście otrzymam pozwolenie na zrobienie zdjęć.Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1AIR1 Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 Link do strony o Mławiehttp://www.mlawa.um.gov.pl/index22.htmpotem kliknąć" KULTURA i Muzeum JuszkiewiczówPzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Czy ktoś sprawdził co zostało w Mławie z tygryska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forteca Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 To fragment (niewielki) lufy - będę u prof. Juszkiewicza w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej, to spytam o bliższe okoliczności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.