Frozzer Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 skorka 1szowojenna na drugowojennej klamrze????
Frozzer Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 RS&S to jak juz kuligow napisal Richard Sieper & Sohne Ludenscheid (M4/38)
greku Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 taka sygnatura, tylko ze tutaj jest 40, ale to chyba rok produkcji
bazelman Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 TYLKO ŻE TE SYGNATURKI:JR14 I B 3 K SĄ PRZY TEJ KLAMERCE A NIE PIERWSZO WOJENNEJ CZEMU??POZDRAWIAM I DZIEKI
greku Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 czolem, koles wyciagnal taka stalowke, poniewaz wyglada dosc przyzwoicie przygarnalem ja pod skrzydla i zastanawiam sie czy tylko ja obskrobac i na szczote czy mala elektroliza?
Łukan Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 Do Tasiek Witam zobacz może tu coś będzie:http://www.kaiserbunker.comhttp://www.derittmeister.comWidać więc,że na terenie Polski można trafić klamerki z różnych landów oprócz pruskich słyszałem o bawarskich, wirtemberskich, z Meklemburgii Schwerin, no i wreszcie heskich.Pozdrawiam Łukan
Gość Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Ty Froser z wypiekami siedzisz i pilnujesz tylko czy ktos zauwarzy ze ty jestes kolega greka.
greku Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 witam, dla odświeżenia wątku, może ktoś dokładnie wie co to za klamra
bazelman Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 TAK BYŁO W KOMPLECIE Z PASEM I ŁADOWNICAMI PAS I ŁADOWNICE SYGNOWANE 1935. NIC TU NIE BYŁO NAPEWNO ROBIONE. CAŁOŚĆ W 100% ORYGINALNA.TAK BYŁ ZNALEZIONY.
brivibai Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 Przykro mi Kolego - nie pomogę bez rysunku, zdjęciawszystkie moje rozważania są pozbawione sensu.To bedzie tylko nadal gdybanie.Proponuję byś skorzystał ze sprzętu kolegi / np./Pozdrawiam
walther Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Dzięki brivibai za odpowiedz!i mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie i greka.Chodzi mi o to że znalazłem dupke od klamry cynkowej i niewiem czy to od WH?czy od Luftwaffe? chciałbym sie dowiedzieć czy klamry takie mają ten sam rozstaw dziurek do zamontowania oczka?czy produkowane były 2 rózne rodzaje z różnym rozstawem tych dziurek?czy tylko jeden dla obydwu modeli?Pozdrwaiam i czekam na odpowiedz!
kuligow Napisano 8 Październik 2004 Napisano 8 Październik 2004 hej greku !! ta klamra policyjna posiada logo: Dr. Franke & Co. GMBH Ludenscheid (M4/23) - zdaje sie że jus inna klamra z innym logiem tej firmy tutaj była... Dr.F.&Co.
greku Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 a co powiecie o biciach na hakach, ja mysle ze to jest przyczyna braku bic na klamrach WH
tasiu1 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Witam. Piekne klamerki ale czy ktos moze zidentyfikowac moja??? Z gory dziekuje.
brivibai Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Najprawdopodobniej jest to firma Linden & Funke-z Iserlohn.A domniemany granat to przyłbica rycerska z 3 piórami- sprawdz pod lupą.Pozdrawiam
kuligow Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 no sorry chłopaki.. nie było mnie chwilke :D zaraz przeczytam co nowego.. i coś nabazgrze :D
brivibai Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Walter-Twoja klamra nie jest klamrą pruską,leczlandową-jak słusznie zauważył kolega - bawarska oficerskaprodukowana w latach 1847-1918.Zgadzam się również co do kwestii wartości-czyli tyle ile ustalicie lecz nie mniejniż 180,- Pozdrawiam
muslim Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Wykopałem kiedyś przypinke z takim samym znaczkiem jak na tej klamrze Zwiazku Atletycznego
Jadzia Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Witam Panów,jakiś czas temu wyszala z ziemi taka klamerka:wymiary: 45 x 50 mm, jest zupelnie gladka, tzn ma wzery, ale nie widac sladu po jakimkolwiek zdobieniu czy czyms takim. Z drugiej strony zaczepy. Została znaleziona tuż obok polskiego granatu zaczepnego. Postaram się jutro wkleić zdjęcie, być może wtedy będziecie mogli coś na ten temat powiedzieć.serdecznie pozdrawiamJadzia
Pytanie
Gość
451 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.