Skocz do zawartości
  • 0

co to za klamra?

Gość greku67

Pytanie

Napisano
może ktoś będzie wiedział, co to za klamra?
  • Odpowiedzi 451
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czolem, koles wyciagnal taka stalowke, poniewaz wyglada dosc przyzwoicie przygarnalem ja pod skrzydla i zastanawiam sie czy tylko ja obskrobac i na szczote czy mala elektroliza?

Napisano
Do Tasiek Witam zobacz może tu coś będzie:
http://www.kaiserbunker.com
http://www.derittmeister.com
Widać więc,że na terenie Polski można trafić klamerki z różnych landów oprócz pruskich słyszałem o bawarskich, wirtemberskich, z Meklemburgii Schwerin, no i wreszcie heskich.Pozdrawiam Łukan
Napisano
Ty Froser z wypiekami siedzisz i pilnujesz tylko czy ktos zauwarzy ze ty jestes kolega greka.
Napisano
TAK BYŁO W KOMPLECIE Z PASEM I ŁADOWNICAMI PAS I ŁADOWNICE SYGNOWANE 1935. NIC TU NIE BYŁO NAPEWNO ROBIONE. CAŁOŚĆ W 100% ORYGINALNA.TAK BYŁ ZNALEZIONY.
Napisano
Przykro mi Kolego - nie pomogę bez rysunku, zdjęcia
wszystkie moje rozważania są pozbawione sensu.
To bedzie tylko nadal gdybanie.
Proponuję byś skorzystał ze sprzętu kolegi / np./
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki brivibai za odpowiedz!i mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie i greka.Chodzi mi o to że znalazłem dupke od klamry cynkowej i niewiem czy to od WH?czy od Luftwaffe? chciałbym sie dowiedzieć czy klamry takie mają ten sam rozstaw dziurek do zamontowania oczka?czy produkowane były 2 rózne rodzaje z różnym rozstawem tych dziurek?czy tylko jeden dla obydwu modeli?Pozdrwaiam i czekam na odpowiedz!
Napisano
hej greku !!
ta klamra policyjna posiada logo: Dr. Franke & Co. GMBH Ludenscheid (M4/23) - zdaje sie że jus inna klamra z innym logiem tej firmy tutaj była... Dr.F.&Co.
Napisano
Walter-Twoja klamra nie jest klamrą pruską,leczlandową
-jak słusznie zauważył kolega - bawarska oficerska
produkowana w latach 1847-1918.Zgadzam się również co do kwestii wartości-czyli tyle ile ustalicie lecz nie mniej
niż 180,- Pozdrawiam
Napisano
Witam Panów,
jakiś czas temu wyszala z ziemi taka klamerka:
wymiary: 45 x 50 mm, jest zupelnie gladka, tzn ma wzery, ale nie widac sladu po jakimkolwiek zdobieniu czy czyms takim. Z drugiej strony zaczepy. Została znaleziona tuż obok polskiego granatu zaczepnego. Postaram się jutro wkleić zdjęcie, być może wtedy będziecie mogli coś na ten temat powiedzieć.
serdecznie pozdrawiam
Jadzia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie