jazlowiak Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2004 Wszystkich Niemców proszę o kontakt do mnie Pawła Rozdżestwieńskiego - konikhdj@hot.pl, 0-607 239973. Organizator zapewnia żarcie dwa razy, 50 zł netto i miejsce do spania (trzeba przywieźć karimatę). W zgłoszeniu proszę o podanie imienia, nazwiska, adresu i telefonu kontaktowego i meila.Przyjazd 6 sierpnia, inscenizacja jest 7 sierpnia około 20.00. Wyjazd w nocy albo rankiem 8 sierpnia.Proszę też o rozpragowanie tych info gdzie się da! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Ja się już zgłosiłem mejlowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Moje zgłosznie ma dowódca grupy, tzn. SN SRH PW - czy to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Ursus, Polski Wrzesień" się nie zgłasza. załatwiamy to wewnetrznymi kanałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Zaraz zaraz organizator nam zaplaci 50 złotych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Nie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Netto, czyli pewnie jakieś podatki, VAT-e, ekologiczne są od tego ;-). Czy będzie na to PIT??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Mama nadzieje ze klimatycznego nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Ekonomista ze mnie jak z koziej d... trąba, ale netto, to chyba to, co dostajesz na ręke. Podatkiem niech się martwi organizator. Pewnie trzeba bedzie wypełnić umowe o dzielo (przydadzą sie nipy, pesele i inne takie) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Tona papiórkuf... nie mogą mnie na czarno zatrudnic? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Obawiam się, że 50 zł to kwota nie opodatkowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 SCENARIUSZ REKONSTRUKCJIPOWSTANIA WARSZAWSKIEGO TERMIN – SOBOTA 7 SIERPNIA 2004 GODZINA 19.30MIEJSCE – WARSZAWA – WOLA, SKRZYŻOWANIE ULIC WOLSKIEJ I MŁYNARSKIEJ Termin zbiórki – piątek do godziny 13.00Próba generalna – piątek godzina 17.00 SCENARIUSZ 1 SZTURM Motocykl + 15 ludzi. Motocykl jedzie środkiem, piechota pod budynkami podchodzą do barykady (na około 15-20 m przed). Ogień z barykady. Utrata motocykla. Pododdział wycofuje się. 2 SZTURM Żołnierze Hermann Goering (20) na 2 transporterach. Pędzenie przed transporterami ludności cywilnej. Powstańcy opuszczają barykadę. Niemcy skręcają tuż przed barykadą w prawo do zajezdni (Ludzie rozbierają barykadę!). 1 transporter zostaje, 2 przejeżdża tyłem na ul. Dziadowską. Scena uciekającego cywila w stronę barykady. Żołnierz niemiecki zabija cywila, sam zostaje ranny strzałem z barykady. Patrol sanitarny odnosi rannego na tyły. 3 SZTURM Powstańcy wracają na barykadę. 1 czołg + 10 ludzi. Podpalony czołg wycofuje się. Scena z „Borem” w pałacyku Michla. (ok. 20 min.). 4 i 5 SZTURM Pacyfikowanie Woli. Wyprowadzanie ludzi z domów.Bombardowanie!! 1 transporter uderza od Wolskiej (10 ludzi) desant i wycofanie do połowy Wolskiej (ok. 100m). 1 transporter uderza z zajezdni tramwajowej (20 ludzi). Walka pod barykadą. Z Wolskiej wyjeżdża czołg i rusza na barykadę. (20 ludzi). Z Wolskiej wyjeżdżają Leopard i Rosi (40 ludzi). Atak wszystkimi siłami i zdobycie barykady. Rafał Kuliński „Lohse” 602-335-942, dowódca wojsk niemieckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 No to macie tylko 17 żołnierzy HG... Zielone Diabły nie jadą bo nie wolno wziąść broni a nie mamy jakichś szajsowatych odlewów. Żaden z nas nie ma też w polskich papierach przeszkolenia wojskowego. Ja mam na ścianie dyplom KABARU z pieczątką z kawalerii powietrznej jako świadectwo wysiłku". Strzelałem i umiem strzelać ale pewnie organizatorzy mają to gdzieś... a tak mi cholernie zależalo :(((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Panzer - dlaczego strzelasz jakieś fochy... Ja bym chciał być nawet jako Niemiec, ale nie mam żadnych łachów no i już chyba by było za późno... jak bym miał wszystko oprócz andetnego alu" to bym sobie albo pożyczył albo wystugał z drewna do tego czasu.. w każdym razie zrobiłbym wszystko żeby pojechać. Zbyt ważna okazja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Nie fochy tylko taka decyzja zapadła, a pozatym jednak udało nam sie pokonać tródności i jedziemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.