polsmol Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Nazwa całego ruchu to jednak trochę ważniejszy temat
Panzergrenadier Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 A co się niepodoba w znanym i używanym od lat wyrażeniu ekonstrukcja historyczna"?
polsmol Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 ten zwrot nie do końca oddaje sens tego co robimy i może się dziwnie kojażyć. Ot co.
akagi Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Nie Panzer, po postu jeden gość na tym forum (powyżej) koniecznie chce mieć inne zdanie jak reszta i stąd cała awantura.A rekonstrukcja historyczna jest określeniem bardzo dobrym.
polsmol Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 akagi nie wtrącaj się z tymi głupimi tekstami. Jeśli nie masz nic do powiedzenia to zjedz sobie jakieś ciastko, ale daruj te głupie wycieczki bo nie wnoszą nic do tematu. Masz prawo adorować zwrot ekonstrukcja hidtoryczna", ale musisz wreszcie pojąć, że nie masz patentu na rację.
polsmol Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Troszkę się zdenerwowałem, ale jak długo można oglądać takie durne wypociny? Akagi najwięcej tego tworzy na na liście dyskusyjnej PW. Porostu nie wytrzymałem. Wszystkich postronnych przepraszam bo powinienem był to załatwić na privie. Pozdrawiampolsmol
akagi Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Ciastko zjadłem, dziekuję.przestać sie wtrącać nie zamierzam, bo niby czemu.To juz nie wolno mieć własnego zdania??????Patentu na racje nie mam bo nie słyszałem, żeby dało sie to opatentować ( no może w Zimbabwe)Durne wypociny........ A co to jest?Na liście P.W. wypowiadam sie jedynie kiedy muszę, czyli bardzo rzadko, w przeciwieństwie do kolegi Piotra.A w ogóle ja tak sobie ciągnę ten temat celem prowokacji. I jak widać niektórzy sie na to łapią :))))))))))))))))A teraz jadę na urlop i możecie sobie pisać do wolipapa
polsmol Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Wracając do tematu. Zastanawiam sie czy w profesjonalnym słownictwie archeologicznym, teatralnym lub innym ranżowym" nie ma czasem słowa lub zwrotu który oddał by w pełni to czym się zajmujemy. Pytanie jest oczywiście skierowane do osób znających temat. Ciekawe jak jest zabawa w wojsko" po łacinie :-P Określenie przebierańcy" urzyte niedawno w medach dla określenia uczestników rekonstrukcji bitwy pod Grunwaldem chyba nie jest zbyt dobre. :-) Może ktoś ma inne pomysły? Satyryczne też wchodza w rachubę. ;-)
polsmol Napisano 23 Lipiec 2004 Napisano 23 Lipiec 2004 a dla pancerniaków odtwarzacze kompaktowi" :))
Ursus Napisano 25 Lipiec 2004 Napisano 25 Lipiec 2004 Słyszałem o rekonstrukcji niektórych częsci ciała, po wypadkach itp...Na TVP3 zapowiadają relacje z inscenizacji Powstnia (Wola 8.08) jako widowisko historyczne" i to jest bardzo dobra nazwa. Jak nazwać nas i nasz ruch, zachodzę w głowę i nic wymyśleć nie moge.
Magach7 Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Na ruch sugeruję nazwę: GLKBZHBIUPLINTWZPLNPNCIZI (Grupa Ludzi, Którzy Biegają Z Historyczną Bronią I Umundurowaniu Po Lasach I Nie Tylko Wzbudzając Zachwyt Publiczności Lecz Nie Propagując Nazizmu Czy Innych Zakazanych Ideologi) a samych inaktorów" GLKBZHBIUPLINTWZPLNPNCIZImannami :-) Co wy na to szanowni forumowicze?Pozdrawiam Magach7
Magach7 Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 W czasach rozbudowanej biurokracji, władania druczków, formularzy itp trzeba się zacząć przyzwyczajać do tego typu nazw :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.