Jump to content

MWB byl ktos? wasze odczucia?

Frozzer

Recommended Posts

no ja bylem i jestem zadowolony, takiego interesu jeszcze nigdy nie zrobilem, jak i moi koledzy

w sumie stalem sie szczesliwym posiadaczem walizy na hanty w piaskowej farbie, z napisami luftwaffe!
oraz tasaka napoleonskiego co prawda glownia do bani, ale ladna rekojesc
do tego wstega za odwage za symboliczna sume

koledzy nabyli m, inn glownie do zdaje sie palasza pruskiego w pochwie, glownie od palasza kilasierow czy jak ich tam zwali, sztylet sa w stanie dost. bebuda, jakies okucia od szabelek, itp.

ogolnie pojechalem tam nastawiajac sie na militaria, ktorych niestety bylo malo, tylko kilka stanowisk i to znanych chandlazy z kola, allegro czy z jarmarku dominikanskiego. jedyne okazje trafialy sie pomiedzy czesciami od aro i innymi duperelami motoryzacyjnymi

z motoryzacyjnych gadzetow przykolo moja uwage kilka zundappow oraz 2 bmw r75 z koszami, ladniutkie.

Bylem na MWB, ale sie szczerze mowiac troche zawiodlem, bo bylo niewiele militariow (na ktore suie nastawilem) oraz ceny z kosmosu. Chcialem kupic sobie szwedzkie spodnie, bo tanio byly, ale niestety na drugi dzien juz ich nie bylo. Trzeba czekac, moze po wakacjach sie cos ruszy tam?

Byłem, trochę rzeczy udało mi się kupić, części nie, bio nie było, ceny różne, raczej wysokie, odznaczeń mało, podobał mi się stos niemieckich bagnetów wykopanych. Z niego wygrzebałem polaka wz. 22, sprzedawca niezbyt się orientował, który to model, 40 zł musiałem zapłacić. W ogóle MWB uważam za udany.
Pozdrawiam

ceny kosmos wyjatkowo malo ludzi
stany straszne choc tez cos udalo mi sie trafic :)

militariow tyle co zwykle
choc warto obejsc calosc bo w motocyklowych szpargalach tez sie czasem cos pojawia

TKS z Auxall jest ....... w częściach.
A części są w Ursusie. Jak widziałem w ostatni czwartek bedąc na konsultacji większość jest już oczyszczona, poza wnetrzem silnika i skrzynia biegów.

W miedzyczasie zaistniały dwa problemy, z których pierwszy - jaki smar jest w skrzyni biegów i czy można go usunąć bez szkody dla nie tejże - już z Hartmannem rozwiązaliśmy.
Natomiast wszystkich dręczy pytanie - czym przed 1939 był impregnowany brezent? Chodzi o niektóre niewielkie elementy parciane.

W każdym razie TKS jest w dobrych rękach i byc może w niedalekiej przyszłości zobaczycie go kompletnego.

pozdrawiam

Jacek akagi" Haber

Sposób impregnacji tkaniny np. na płachty namiotowe zołnierskie okreslają warunki techniczne Departamentu Intendentury MSW. Warunki techniczne peleryny przeciwdeszczowej - znaczy jakość tkaniny opisują warunki N.273 z dnia 8.10.1935. nr. kat. 873.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information