Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 no ja bylem i jestem zadowolony, takiego interesu jeszcze nigdy nie zrobilem, jak i moi koledzyw sumie stalem sie szczesliwym posiadaczem walizy na hanty w piaskowej farbie, z napisami luftwaffe!oraz tasaka napoleonskiego co prawda glownia do bani, ale ladna rekojescdo tego wstega za odwage za symboliczna sumekoledzy nabyli m, inn glownie do zdaje sie palasza pruskiego w pochwie, glownie od palasza kilasierow czy jak ich tam zwali, sztylet sa w stanie dost. bebuda, jakies okucia od szabelek, itp.ogolnie pojechalem tam nastawiajac sie na militaria, ktorych niestety bylo malo, tylko kilka stanowisk i to znanych chandlazy z kola, allegro czy z jarmarku dominikanskiego. jedyne okazje trafialy sie pomiedzy czesciami od aro i innymi duperelami motoryzacyjnymiz motoryzacyjnych gadzetow przykolo moja uwage kilka zundappow oraz 2 bmw r75 z koszami, ladniutkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 acha jedyny moj zawod dzisiejszego dnia to taki,z e wracajac zachaczylismy o warszawe celem zobaczenia tksa, zawinelismy do MWP a tam go nie ma! :) stoi na jakims forcie czy gdziestam :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarx Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 nie na jakimś tam tylko na Czerniakowskim !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 jak zwal tak zwal, ja jetsem z prus wschodnich i w stolicy bylem poraz pierwszy :Dtak jak i w MWP. co jak co, ale goliat to tam ladniutki stoi :D az chce sie wziac dzojstik w lapki i pokierowac :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarx Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 Mwp czyli co bo nie jarze ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 muzeum wojska polskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarx Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 a no tak hehe nie wojna można napisać od razu a nie tak sobie ułatwiać.....a ile tego w magazynach pewnie u nich leży....chyba sie zatrudnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duncam Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 TKS nie ma na Forcie Czerniakowskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 slyszalem ze jest na jakims forcie nr2 cy cois takiegokustosz mowil bo sie pytalismy, tylko nei wiem czy dobrze doslyszalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 Bylem na MWB, ale sie szczerze mowiac troche zawiodlem, bo bylo niewiele militariow (na ktore suie nastawilem) oraz ceny z kosmosu. Chcialem kupic sobie szwedzkie spodnie, bo tanio byly, ale niestety na drugi dzien juz ich nie bylo. Trzeba czekac, moze po wakacjach sie cos ruszy tam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 3, 2004 Author Share Posted July 3, 2004 no z militarii ogolnie nedza, odznaczen wogole, a te co byly to lipne stany za kosmiczne pieniadzenajbardziej sie usmailem na skladana saperke w pokrowcu za 900zlto byl dla mnie szok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duncam Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 TKS nie ma w jakimkolwiek forcie, jest w Ursusie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Byłem, trochę rzeczy udało mi się kupić, części nie, bio nie było, ceny różne, raczej wysokie, odznaczeń mało, podobał mi się stos niemieckich bagnetów wykopanych. Z niego wygrzebałem polaka wz. 22, sprzedawca niezbyt się orientował, który to model, 40 zł musiałem zapłacić. W ogóle MWB uważam za udany.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 ceny kosmos wyjatkowo malo ludzi stany straszne choc tez cos udalo mi sie trafic :)militariow tyle co zwyklechoc warto obejsc calosc bo w motocyklowych szpargalach tez sie czasem cos pojawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
akagi Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 TKS z Auxall jest ....... w częściach.A części są w Ursusie. Jak widziałem w ostatni czwartek bedąc na konsultacji większość jest już oczyszczona, poza wnetrzem silnika i skrzynia biegów.W miedzyczasie zaistniały dwa problemy, z których pierwszy - jaki smar jest w skrzyni biegów i czy można go usunąć bez szkody dla nie tejże - już z Hartmannem rozwiązaliśmy.Natomiast wszystkich dręczy pytanie - czym przed 1939 był impregnowany brezent? Chodzi o niektóre niewielkie elementy parciane.W każdym razie TKS jest w dobrych rękach i byc może w niedalekiej przyszłości zobaczycie go kompletnego.pozdrawiamJacek akagi" Haber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 daj cie znac jak bedzie juz gotow do ogladania, zebysmy znow na prozno nie pojechali :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Sposób impregnacji tkaniny np. na płachty namiotowe zołnierskie okreslają warunki techniczne Departamentu Intendentury MSW. Warunki techniczne peleryny przeciwdeszczowej - znaczy jakość tkaniny opisują warunki N.273 z dnia 8.10.1935. nr. kat. 873. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.