Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 no ja bylem i jestem zadowolony, takiego interesu jeszcze nigdy nie zrobilem, jak i moi koledzyw sumie stalem sie szczesliwym posiadaczem walizy na hanty w piaskowej farbie, z napisami luftwaffe!oraz tasaka napoleonskiego co prawda glownia do bani, ale ladna rekojescdo tego wstega za odwage za symboliczna sumekoledzy nabyli m, inn glownie do zdaje sie palasza pruskiego w pochwie, glownie od palasza kilasierow czy jak ich tam zwali, sztylet sa w stanie dost. bebuda, jakies okucia od szabelek, itp.ogolnie pojechalem tam nastawiajac sie na militaria, ktorych niestety bylo malo, tylko kilka stanowisk i to znanych chandlazy z kola, allegro czy z jarmarku dominikanskiego. jedyne okazje trafialy sie pomiedzy czesciami od aro i innymi duperelami motoryzacyjnymiz motoryzacyjnych gadzetow przykolo moja uwage kilka zundappow oraz 2 bmw r75 z koszami, ladniutkie.
Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 acha jedyny moj zawod dzisiejszego dnia to taki,z e wracajac zachaczylismy o warszawe celem zobaczenia tksa, zawinelismy do MWP a tam go nie ma! :) stoi na jakims forcie czy gdziestam :>
Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 jak zwal tak zwal, ja jetsem z prus wschodnich i w stolicy bylem poraz pierwszy :Dtak jak i w MWP. co jak co, ale goliat to tam ladniutki stoi :D az chce sie wziac dzojstik w lapki i pokierowac :)
cezarx Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 a no tak hehe nie wojna można napisać od razu a nie tak sobie ułatwiać.....a ile tego w magazynach pewnie u nich leży....chyba sie zatrudnie
Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 slyszalem ze jest na jakims forcie nr2 cy cois takiegokustosz mowil bo sie pytalismy, tylko nei wiem czy dobrze doslyszalem
kloki Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 Bylem na MWB, ale sie szczerze mowiac troche zawiodlem, bo bylo niewiele militariow (na ktore suie nastawilem) oraz ceny z kosmosu. Chcialem kupic sobie szwedzkie spodnie, bo tanio byly, ale niestety na drugi dzien juz ich nie bylo. Trzeba czekac, moze po wakacjach sie cos ruszy tam?
Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 no z militarii ogolnie nedza, odznaczen wogole, a te co byly to lipne stany za kosmiczne pieniadzenajbardziej sie usmailem na skladana saperke w pokrowcu za 900zlto byl dla mnie szok
Duncam Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 TKS nie ma w jakimkolwiek forcie, jest w Ursusie
Gość Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Byłem, trochę rzeczy udało mi się kupić, części nie, bio nie było, ceny różne, raczej wysokie, odznaczeń mało, podobał mi się stos niemieckich bagnetów wykopanych. Z niego wygrzebałem polaka wz. 22, sprzedawca niezbyt się orientował, który to model, 40 zł musiałem zapłacić. W ogóle MWB uważam za udany.Pozdrawiam
yoony Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 ceny kosmos wyjatkowo malo ludzi stany straszne choc tez cos udalo mi sie trafic :)militariow tyle co zwyklechoc warto obejsc calosc bo w motocyklowych szpargalach tez sie czasem cos pojawia
akagi Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 TKS z Auxall jest ....... w częściach.A części są w Ursusie. Jak widziałem w ostatni czwartek bedąc na konsultacji większość jest już oczyszczona, poza wnetrzem silnika i skrzynia biegów.W miedzyczasie zaistniały dwa problemy, z których pierwszy - jaki smar jest w skrzyni biegów i czy można go usunąć bez szkody dla nie tejże - już z Hartmannem rozwiązaliśmy.Natomiast wszystkich dręczy pytanie - czym przed 1939 był impregnowany brezent? Chodzi o niektóre niewielkie elementy parciane.W każdym razie TKS jest w dobrych rękach i byc może w niedalekiej przyszłości zobaczycie go kompletnego.pozdrawiamJacek akagi" Haber
Frozzer Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Napisano 5 Lipiec 2004 daj cie znac jak bedzie juz gotow do ogladania, zebysmy znow na prozno nie pojechali :>
jazlowiak Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Sposób impregnacji tkaniny np. na płachty namiotowe zołnierskie okreslają warunki techniczne Departamentu Intendentury MSW. Warunki techniczne peleryny przeciwdeszczowej - znaczy jakość tkaniny opisują warunki N.273 z dnia 8.10.1935. nr. kat. 873.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.