Seadog Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 trafiłem na to podczas ostatnich poszukiwań, na odwrocie widoczne są miejsca montowania do jakiegoś pojazdu, generalnie to chciałbym się dowiedzieć z jakiej to może być jednostki bo wygląda mi to na emblemat np. pułkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Dlaczego uważasz, że raczej to nie ten trop? Zauważyłem, że spora część forumowiczów ma skłonności do podciągania znalezionych przez siebie fantów pod niemieckie. Np. nie wiem co to jest, ale wyglada mi na niemieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seadog Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2004 trochę do Grunwaldu to stamtąd bym miał... emblemat znalazłem na rubieżach Gdyni, godło z mieczem tylko, że pojedyńczym i odwróconym o 180 deg miała 215 DP http://www.feldgrau.com/InfDiv.php?ID=140 region walk by się zgadzał, tylko symbol nie ten , może pomogą jeszcze takie drobiazgi jak:materiał - szajsmetalwymiary - 12 cm wysokości 9,5 cm w najszerszym miejscupomóżcie bo ten znaczek spędza mi sen z powiek... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Spojrz na PRL-owskie 50 zł z Karolem Swierczewskim. Jest tam wlasnie taka sama tarcza z mieczami, tyle ze na tle krzyza. Moze to cos pomoze?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Sądzę, że w pierwszym linku sam dałeś sobie odpowiedź. Prawdopodobnie była to plakietka mocowana na np. pancerzu wozu bojowego itp. jakiejś jednostki odznaczonej Krzyżem Grunwaldu. Stylistyka tego jest współczesna tj. XXw.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seadog Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 nie staram się podciągnąć tego pod niemieckie właściwie to byłybm już zadowolony jakbym poprostu dowiedział się co to konkretnie jest, a co do tego, że wydaje mi się, że to nie ten trop to chociażby fakt, iż pomimo tarcza ta jest bardzo podobna to jednak brakuje na niej motywu winorośli który jest na moim znalezisku (a wydaje mi się, że gdyby była to jakaś powiększona wersja to była by odwzorowana z zachowaniem szczegółów orginału) pozatym wymiary juz totalnie nie pasują... a i sam Order Krzyża Grunwaldu był przyznawany o ile dobrze pamiętam poszczególnym osobom a nie całym pododdziałom, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seadog Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 nie staram się podciągnąć tego pod niemieckie właściwie to byłybm już zadowolony jakbym poprostu dowiedział się co to konkretnie jest, a co do tego, że wydaje mi się, że to nie ten trop to chociażby fakt, iż pomimo tarcza ta jest bardzo podobna to jednak brakuje na niej motywu winorośli który jest na moim znalezisku (a wydaje mi się, że gdyby była to jakaś powiększona wersja to była by odwzorowana z zachowaniem szczegółów orginału) pozatym wymiary juz totalnie nie pasują... a i sam Order Krzyża Grunwaldu był przyznawany o ile dobrze pamiętam poszczególnym osobom więc po co ktoś miałby dźwigać parę razy większą kopię odznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 Mi to się kojarzy z GrunwaldemPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seadog Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 trafiłem na to podczas ostatnich poszukiwań, na odwrocie widoczne są miejsca montowania do jakiegoś pojazdu, generalnie to chciałbym się dowiedzieć z jakiej to może być jednostki bo wygląda mi to na emblemat np. pułkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Seadog
trafiłem na to podczas ostatnich poszukiwań, na odwrocie widoczne są miejsca montowania do jakiegoś pojazdu, generalnie to chciałbym się dowiedzieć z jakiej to może być jednostki bo wygląda mi to na emblemat np. pułkowy
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.