Gość Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Ludzie wy wszyscy macie niepokoleji kurde zbierać pociski ile wy macie lat lepiej se dup...e znajdzcie a nie takie rzeczy kur..a szkoda sie wiecej udzielac
bjar_1 Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Ano zbieramy! :>Lewy - 7,92 do wystrzeliwywania granatów karabinowychprawy - 7,92 w stalowej łusce z 1944 r.pzdr (krzyka nie pozdrawiam)bjar_1
mietek Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Bjar - słabo widac na fotce, jak ten od granatów jest zakończony? Słyszałem tylko o zagniatanych w gwiazdkę.
Gość Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Nie macie co robić naprawde haha chyba cały czas tylko forum co za down..y ja rozumiem raz na dzień ale napisałem notke a tu pstryk już odp koleś naserio ci się nudzi bjar znajdź se laske albo zajmij się czymś innym bo chyba cię nie chcą laski to nie wiem już wkońcu napij się mleka :KrzyK
Szczur Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 dam stare fotki z mojej pułki, wtedy było tego mało ;)1pzdrw
bjar_1 Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 W szczycie jest taka mała (2 mm średnicy) dziurka. Produkcja fabryki 'eej' z 1943 r. ,jutro zrobię dokładniejszą fotkę.pzdrbjar_1
kloki Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Krzyk, to jest forum poszukiwawczo-kolekcjonerskie i jezeli ktos kolekcjonuje łuski, to co ci w tym przeszkadza? To jesgo hobby i nie twoj w tym interes. Kazdy robi, to co lubi, a jak sie tobie to nie podoba, to z toba jest cos nie tak, powinienes zmienic forum, albo jezeli ten watek cie nie interesuje, to po kij go wlaczasz.Pzdr.
1AIR1 Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 WitamHmmmmmm.......nie jestem co prawda kolekcjonerem łusek,ale myślę że powinniście robić zdjęcia które pokarzą jednoznacznie że nie jest to pełnowartościowa amunicja a są to tylko łuski z dołorzonymi pociskami(czubkami jak kto woli)-element amunicji po wystrzale-czyli nie posiadający ładunku prochowego,spłonki, itd........a co za tym idzie bez wartości bojowej.Widać że kolega krzyk ma zaległości i problemy z identyfikacją, więc pewne rzeczy trzeba początkującym wyjaśniać-przynajmniej tak mnie się zdaje.Pozdrawiam
Szczur Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 ja dostałem go od znajomego na złomie ;) raczej bardzo tani.pzdrw
Patko Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Szanowni Kolekcjonerzy! Nie przejmujcie sie takimi durnymi typami jak KrzyK", macie wspaniale hobby i wielu moze Wam pozazdroscic. Pewnie jakbym mieszkal w kraju tez mialbym podobne kolekcje, mam wprawdzie mala ale z amunicji wspolczesnej nie zmieszcze teraz fotki bo nie jestem w domu:), ale moze przy innej okazji. Zycze Wam szczesliwych i owocnych poszukiwan. Pozdrawiam Patko
maxikasek Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Szczur pochłaniacze to od wz32 czy od słonia". I ten naleśnik obok opl to anglika czy Adrian?
kloki Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Taki helm z grzebieniem, tylko pomalowany na srebrno - urzywany przez straż- sprzedalem za 40 zł.
AK77 Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Bjar podawałes w swojej kolekcji część łusek jako różne.Te oznaczone: A T 3 31 B T 3 33 B T 3 34 to Jugosłowjański mauser.Pzdr AK77
Szczur Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Ten hełm koło OC to aliancki z wybitą datą 1939, a pochłaniacze współczesne.pzdrw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.