omi30 Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27658838
Łukasz Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Wita! Hehe, w sumie bardzo ciekawe zdjęcie. O ile mnie oczęta nie mylą tą wczesną porą to ten pancer piątka jest w zimowym kamuflarzu, dobrze myślę? Właściciel zdjęcia zapewne nie zna się zbytnio na tankach, dla szarego obywatela każde niemieckie żelazo to TYGRYS :) Pozdrawiam, Łukasz
bjar_1 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Ciekawa jest lokalizacja - na trasie Rzgów-Łódź. W styczniu 1945 r. tam gdzieś w okolicy (wieś bodajże Grodzisko) rozbite zostało sporo pojazdów z Grossdeutschland". Ja widziałem inną fotkę z tego miejsca - osobowe samochody i ciągniki Famo" z armatami plot. 88 mm.pzdrbjar_1
Grendel Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Dokladnie jest to Panzerkampfwagen V (piec) Ausf G (Panther).Ladne zdjecie.PozdrowieniaGrendel
AK77 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 He he he facet zorjentował się że popełnił gafe i zmienił juz opis.Pzdr
Kryniooo Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Hmmmmmmmmmm , I tak sie rodzą historie niestworzone o tygrysach , wojsko przejechało t-34 , a echo grało nadal jak to przez wieś tygrys jechał
Łukasz Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Sam się nie zorientował :) Wysłałem mu maila. Pozdrawiam, Łukasz
panzerule Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Jesli to jest zimowe malowanie,to daleko nie pojechał,nawet gasienice ma biale,
Marek Jaszczołt Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 To białe malowanie jest nie orginalne - na biało czesto malowano przydrożne przeszkody, aby łatwiej je było zauwaważyć jadać w nocy. Jest sporo zdjęć tak oznakowanych wraków.
Łukasz Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 Witam! Marek, a może mógłbyś podrzucic tu na forum lub na mojego maila (detektor@tlen.pl) fotki białych przeszkód drogowych", o ile oczywiście takimi dysponujesz. Z góry dzięki! Pozdrawiam, Łukasz
pepe Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 panowie..nie ma co sie asmiewać", nie kazdy musi sie znac na niemieckich czołgach. Wielkie brawa dla własciciela ze naprawił swoj błąd. a jesli juz jestem przy allegro, co sądzicie o arykule w ostatnim numerze odkrywcy" pt. Skarb Forstera ( swoja droga kiepściutki) i o zdjeciu ilustrujacym tekst które zostało..... zerżnięte" z aukcji internetowej allegro( na dole z Goringiem.. ).
Marek Jaszczołt Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 łukaszu tu masz 2 linki do zdjęć takich białych oznakowań przydrożnych.http://www.battlefield.ru/destroyed/germany/king_02.jpghttp://www.battlefield.ru/destroyed/germany/jp4_05.jpgJeżeli masz dostęp do książek ze zdjęciami wraków z rejonu Węgier 1945 (np Balaton Militarii czy też Boj u oziera Bałaton itp) to znajdziesz jeszcze kilka tak oznakowanych pojazdów np JP.Marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.