Skocz do zawartości

Zdjęcia TKS

muslim

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 456
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bodziu,
Bede przynudzal, ale nie masz przypadkiem skanu wzmiankowanej przez Ciebie ksiazki Tarczynskiego(Pojazdy...")?Niestety jestem tu odciety od tego typu literatury, a bylaby mi bardzo przydatna...
Pozdrawiam
Grendel
Napisano

Tutaj inne ujęcie rozbitej tankietki, którą Bodziu zmieścił kilka postów powyżej. Jest jeszce jedno zdjęcie tej sceny. Czy ktoś może wrzucić?

Napisano
Witaj Grendel.
Jest szansa, że w niedługim czasie będę miał tę pozycję w wersji elektronicznej. Jak mi się uda, nie omieszkam Cię powiadomić, i oczywiście podesłać tę pozycję.
Pzdr
Bodziu
Napisano
Bodziu,
Odwdziecze sie pozycjami anglo- i nie tylko- -jezycznymi.
Bede wdzieczny za wszelkie pozycje polskojezyczne(i nie tylko) n/t uzbrojenia WP w dwudziestoleciu oraz w czasie 2WW oraz LWP powiedzmy do lat 60-tych.Wiem, ze moze to brzmiec smiesznie, ale jest to tematyka nie do zdobycia po tej stronie Atlantyku.W ksiegarniach polskich mozna kupic co najwyzej prace histeryczne" (w wiekszosci niezbyt dobre przeklady z angielskiego) o poziomie merytorycznym rodem z p. hmmm..wylecialo mi nazwisko - tego od Sensacji XX-wieku" (zona mnie kiedys uszczesliwila" jedna z jego pozycji na urodziny...brrrr...).Z nowinek w paperback'ach ukazaly sie Panzer Battles" autorstwa Gen.Maj.von Mellenthin'a oraz wspomnienia Pulkownika Hans'a von Luck'a o tytule:Panzer Commander".Obie pozycje bardzo interesujace.Cos tam jeszcze wydal Schiffer, ale nie bylem w tym tygodniu w ksiegarni.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Bodziu/Grendelu!!!!
Bodziu, nie łam prawa!! Skan mozesz sobie zrobic do własnego uzytku, juz oferownie go komukolwiek jest łamaniem praw autorskich i wcale nie musi ci przyswiecac cel komercyjny !. To tak a marginesie". Grrendelu, które Pojazdy..." są ci potrzebne, wrzesnia" czy 1918-1939"?
Napisano
Rzeczywiście Adam, przekazywanie zeskanowanych publikacji według prawa jest nielegalne. Tylko skąd wziąć książki wydane dawno temu, i niedostępne nawet w antykwariatach.
Pzdr
Bodziu
Napisano
Może i rozpowszechnianie skanów jest łamaniem prawa, ale problem jest w tym, że książek tych nigdzie nie da się kupić... A przydałoby sie nowe wydanie Pojazdów WP 1918-39" w PORZĄDNEJ jakosci edytorskiej ;-)
Napisano
No i co mam z wami zrobić? Jestescie realistami, a przyznam sie, ze tez kopiuje rózne rzeczy... Jest pomysł na wznowienie 18-39", nawet było cos na kształt rozmów - ale wydawca, nim zarobi, musi wyłozyc - i tu pies pogrzebany, bo jak czytacie w gazetach gospodarka idzie dynamicznie do przodu, siła nabywcza ludnosci rosnie, sprzedaz ksiązek jest rekordowa - tyle tylko, ze hurtownie nie płacą wydawcom, wydawcy nie płaca drukarniom itd. i ogólnie w branży nie ma pieniedzy. No ale coś się wokól 18-39 dzieje....
Napisano
Są dwie, tylko Pojazdy Wojska Polskiego. Wrzesień 1939", spotkać można dosyć często (więc jest ona jakby dołączona tylko do tamtej książki), a druga pozycja jest unikatowa dzisiaj. I zgadzam się z Tobą, że nie ma co poruszać tego tematu, bo prawo mówi jasno - ochrona praw autorskich.
Rozumiem Cię Adam, ale może Ty masz jakiś wpływ, czy byłaby szansa na ponowne wydanie tej książki, zainteresowanie napewno byłoby.
Pzdr
Bodziu
Napisano
Panowie,
Zaczalem , jak widze rozrobe, a nie chcialem...Moj problem polega na tym, ze na te strone Atlantyku tego typu pozycje nie docieraja.W *.pl nie bardzo mam kogo poprosic o kupno i wysylke pozycji nowych, a co dopiero o latanie po antykwariatach i poszukiwania u bukinistow...Dlatego pytam o skany.
Adam-pytasz ktora pozycje potrzebuje.Mysle, ze Cie nie zaskocze - obie.I wszystko inne odnosnie uzbrojenia od 1918 do powidzmy lat szescdziesiatych (bo od tego mniej wiecej okresu znajde dosc dokladne informacje w zrodlach anglojezycznych; osiagalnych za rewersem co prawda, ale osiagalnych).Tak to wyglada.Lamie prawo, poniewaz nie mam innej mozliwosci.A teraz mozecie juz rzucac kamienie;o)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Grendel,
pewnie ci narobilem apetytu niewinnym pytaniem - przekonany byłem, ze mam wiecej egzemplarzy każdej z tych dwóch. Ale widać przyjaciół u mnie więcej niż pamieci, więc podeślij na maila adres, to Ci przynajmniej wyśle wrsesien 39", bo się jeszcze ostał.
Napisano
Najpierw muszę uruchomić pocztę, bo mi sie komp przewrócił na plecy i przebiera łapami - stąd powyższy komunikat otwartym tekstem" i publicznie. Przepraszam wszystkich za prywatę na forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie