bodziu000000 Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 ex-polski czołg lekki Renault R-35, wyprodukowany w 1939 r., testowany w 1940 r. przez Sowietów na poligonie NII BT w Kubince pod Moskwą". Fotografia ze zbiorów Janusza Magnuskiego zamieszczona w artykule Czołg lekki Renault R-35/R-40" Andrzeja Kińskiego z NTW nr 9/2001.PzdrBodziu
Mi.Der Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Ten R-35 został następnie rozkręcony na części, a zdjęcia znalazły się w artykule w Tankomasterze.
polpim Napisano 24 Czerwiec 2004 Autor Napisano 24 Czerwiec 2004 Czy ktoś wie co sie stało z Fiatem 508 łazik którego opisywał Express w 1971. Łazik został odnaleźony w komorowie pod warszawą i miał trawić do muzeum Fso(w norblinie) które za łazika dawało nowy samochód lecz niestety nie wiem czy właściciel przystał na propozycję FSO. Teraz może krótka historia łazika zamieszczona w gazecie. Prawdopodobnie po zakończeniu kampanii wrześniowej łazik został ukryty i tuż po wojnie trafił na złomowisko w kaliszu. W 1945 roku właściciel łazika będąc leśniczym w kaliszu odnalazł fiata na złomowisku, wóz był w dobrym stanie brakujące części właściciel przełożył z zakupionego przez niego osobowego fiata 508. Podczas przeprowadzki z kalisza do komorowa właściciel zabrał go ze sobą. Czy ktoś zna dalsze losy fiata, czy jest to może łazik znajdujący sie obecnie w muzeum w norblinie?
Marek Jaszczołt Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Pewnie jest w norblinie - przynajmniej w ubiegłym roku tam był, chociaż nie jest w specjalnie dobrym stanie
polpim Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Napisano 28 Czerwiec 2004 Tak to ze jest w norblinie to wiem ale chodzi mi o to czy to ten sam co jest opisany w artykule.
polpim Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 Prosiłbym o potwierdzenie wiadomości o tym że, tks z Axvall jest obecnie remontowany przez zakłady ursusa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.