Skocz do zawartości

piwo poszukiwaczy

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie no - zrobić piwo" powyżej 4,7 % alkoholu - po prostu nie można...

dolać alkohol do piwa zawsze można..
tylko czy jest się czym chwalić...

ciężkie 12' mają 4%
to co powyżej - to wzmacniaki - niegodne nazwy piwo"...
  • Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bronksy to po wykopkach, bo przeważnie prowadzę. Ewentualnie tylko herbatka z lekkim prądem w termosie, na samym początku, gdy nie planuję sie przemieszczać aż do wieczora.
Napisano
Ja mam dwa ulubione.
Jak jestem w Polsce to Żywiec i tylko to.
W Niemczech kilkanaście lat testowałem Haake Beck (z Bremy).
To jest z browaru Becks, ale Becksa nie cierpię tak jak u nas Lecha".Coś mają wspólnego, (zielone butelki), i ten gorzki (herb) posmak. Nie każdemu to odpowiada.
Napisano
Pyszne piwo Noteckie, mało popularne ale jak spróbowałem to się zakochałem :D, i czerwone piwo dostępne tylko i wyłącznie w jednym lokalu w szczecinie, nigdzie indziej, ważone według irlandzkiej receptury, dostawa w każdy czwartek, i tylko parę keg bo piwo ważone na zamówienie, nie będę reklamował lokalu, i wielka ciekawostka piwo to nie jest nasycane dwutlenkiem węgla tylko PODTLENKIEM AZOTU, dzięki czemu zyskuje niesamowity delikatny posmak, nie podrażnia tak gardła i powoduje dość szybko poprawę humoru :D podtlenek = gaz rozweselający
Napisano
hmmm no mnie każe piwko potrafi rozweselić :)

ale takiego z podtlenkiem azotu to jeszcze nie piłem,

onyx napisz co to za lokal, z checią spróbuje owego specjału jak odwiedzę Szczecin.
Napisano
Ja bym proponował na wykopki zabrać po czteropaku na twarz, ale kierowca jeśli takowy jest ylko jedno piwko panie władzo"...
http://gadzetomania.pl/2009/11/30/najmocniejsze-piwo-na-swiecie/
Napisano
do
loszo_ZCH piwko to jest dość mocne zawiera sporo ekstraktu, w smaku na początku słodkawe ale zaraz po tym staje się przyjemnie goryczkowate co świetnie ze sobą współgra, nie zamula jak mocne słodkawe piwa, podawane jest w tradycyjnych irlandzkich kubkach PINTY, dodatkowym atutem jest fakt iż przy zakupie 2 piw za niecałe 4 zł trzecie kupisz za 1 grosz, i ten podtlenek azotu, naprawdę ciekawie to smakuje :D, chyba nie mogę podać nazwy lokalu ale może chociaż adres?? Bohaterów Warszawy 111
  • 8 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie