Skocz do zawartości

Zagadka '39

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak wziąść zdjęcie tankietki z wózkiem, to koła tego ostatniego wydają się większe. Ale przecież wózki mogły mieć praktycznie dowolne koła, to chyba zależało tylko od prześwitu...
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tzn. uprzedzając pytania nie tyle koła założono na odwrót, co przykręcono pewnie odwrotną stroną tę część ze szprychami.
Napisano
Obejrzałem jeszcze zdjęcia w drugiej galerii C2P (te szczegółowe) i mam wątpliwości, czy rzeczywiscie odwrotnie to się dało przykręcić. Mniejsza o to.

Druga zagadka będzie dopiero po rozwiązaniu tej. Cały czas mam nadzieję, że sobie poradzimy. Może ktoś ma zdjęcie takiego wózka albo jeszcze inny pomysł. Też mam pewną koncepcję w zanadrzu, ale czekam na informacje...

Pzdr,

jotes
Napisano
Kol napinajacych do C2P nie da sie przykrecic odwrotnie.
Zas co do czterech typow, zaraz zamieszcze zdjecia po kolei.Zreszta zdjecia znane.
Grendel
Napisano
Hmmm...Co do odwrotnego zamontowania" kol przez Arlon - wobec tego w niektrych wrzesniowych C2P tez zamontowano je odwrotnie.Pewnie dla sabotowania nieprzyjaciela;o)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Jotes - szescioszprychowych nie wliczam, bo tez zdjecia nie widzialem - jedynie rysunek.Zakladam , ze Adam sie pomylil akurat w tym detalu.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Warto.Przysiade do tego wieczorem, jak z pracy sie wygrzebie, a dzieciaki pojda spac.Na razie wpinam sie w kierat i do pracy.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
To może być ten!
Może to myślenie życzeniowe od wpatrywania się w zdjecie, ale wydaje mi się, że jego tylna ściana nie jest prosta, ale ma z tyłu na dole takie prostokątne występy - odpowiadajace zdjęciu Jaegera. Jeśli u Jaegera jest wózek, to niewątpliwie jest on przechylony do tyłu na osi wahacza, co tłumaczyłoby pochylenie krawędzi i niewielki odstęp między gąsienicą a tymi górnymi, nazwijmy to, błotnikami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie