jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Jak wziąść zdjęcie tankietki z wózkiem, to koła tego ostatniego wydają się większe. Ale przecież wózki mogły mieć praktycznie dowolne koła, to chyba zależało tylko od prześwitu...
bodziu000000 Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Rzeczywiście porównując zdjęcia z Auburn i archiwalne wychodzi na to, że w egzemplarzu muzealnym koło napinające założono odwrotnie. W sumie jestem pemny na 100%.PzdrBodziu
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Tzn. uprzedzając pytania nie tyle koła założono na odwrót, co przykręcono pewnie odwrotną stroną tę część ze szprychami.
bodziu000000 Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Dzięki za sprostowanie dokładnie o to mi chodziło, źle sformułowałem.PzdrBodziuPs. A jaka jest druga zagadka?
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Obejrzałem jeszcze zdjęcia w drugiej galerii C2P (te szczegółowe) i mam wątpliwości, czy rzeczywiscie odwrotnie to się dało przykręcić. Mniejsza o to.Druga zagadka będzie dopiero po rozwiązaniu tej. Cały czas mam nadzieję, że sobie poradzimy. Może ktoś ma zdjęcie takiego wózka albo jeszcze inny pomysł. Też mam pewną koncepcję w zanadrzu, ale czekam na informacje...Pzdr,jotes
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Kol napinajacych do C2P nie da sie przykrecic odwrotnie.Zas co do czterech typow, zaraz zamieszcze zdjecia po kolei.Zreszta zdjecia znane.Grendel
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Nie bede sie staral ulozyc tego chronologicznie.Oto typ - nazwijmy to - 1.G.
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Typ 3 - prototypowy - wyglada identycznie, jak jeden z typow kol uzywanych w wozkach transportowych.G.
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Na czym polega róznica pomiędzy 1. i 2. ???
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Bo wg mnie tylko na braku gąsienicy...Albo czegos nie widzę...
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Co prawda na rysunkach C2P bywa koło o sześciu szprychach, ale na zdjęciu takiego nie widziałem...
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Hmmm...Co do odwrotnego zamontowania" kol przez Arlon - wobec tego w niektrych wrzesniowych C2P tez zamontowano je odwrotnie.Pewnie dla sabotowania nieprzyjaciela;o)PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Jotes - szescioszprychowych nie wliczam, bo tez zdjecia nie widzialem - jedynie rysunek.Zakladam , ze Adam sie pomylil akurat w tym detalu.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Warto.Przysiade do tego wieczorem, jak z pracy sie wygrzebie, a dzieciaki pojda spac.Na razie wpinam sie w kierat i do pracy.PozdrowieniaGrendel
JoncaA Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 To macie tu do kombinowania jeszcze jeden wózek.
jotes Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Niezły. Dzięki. I wnosi cos do sprawy...
bodziu000000 Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 No i mamy problem, bo są koła z czterema szprychami.Czyżby jednak wózek?PzdrBodziu
Mi.Der Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 To może być ten!Może to myślenie życzeniowe od wpatrywania się w zdjecie, ale wydaje mi się, że jego tylna ściana nie jest prosta, ale ma z tyłu na dole takie prostokątne występy - odpowiadajace zdjęciu Jaegera. Jeśli u Jaegera jest wózek, to niewątpliwie jest on przechylony do tyłu na osi wahacza, co tłumaczyłoby pochylenie krawędzi i niewielki odstęp między gąsienicą a tymi górnymi, nazwijmy to, błotnikami.
Grendel Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Nie wiem , czy jest to taki sam wozek, ale i Jaeger'a JEST TO WOZEK.G.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.