Skocz do zawartości

Zagadka '39

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wątek o wz.29 przypomniał mi o co miałem już kiedyś zapytać. Co wg Was stoi przed wz.29 na zdjęciu H. Jaegera???
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co do samych kół, to mam wątpliwości, ale sposób ich zawieszenia rzeczywiście wskazywałby raczej na wózek (może ktoś ma lepsze zdjęcie, na którym widać więcej szczegółów???)
Napisano
Ciekawe, czy uda nam się tę zagadkę definitywnie rozwiązać. Jakby co, to mam w przygotowaniu następną, mniej enigmatyczną, ale równie ciekawą ;-) (też ze zdjęć H.J.)...

Pzdr,

jotes
Napisano
Gdyby Jaegerowi trochę ręka drgnęła w prawo, to mielibyśmy pewność. A tak? Słabo to zawieszenie widać, koło troche lepiej. Na tej podstawie mógłby też być TKS-B, TKS-D. Ale C2P najbardziej prawdopodobny. Tyle, że poza zawieszeniem nic się nie zgadza (błotniki, tył etc.).

Pzdr,

jotes
Napisano
Panowie!
Procz tego, ze jedynymi punktami wspolnymi miedzykolem na tym zdjeciu, a kolem napinajacym C2P sa: gasienica i cztery szprychy".Cala reszta jest absolutnie odmienna.Ze 100% pewnoscia mowie: nie jest to C2P.
Moim zdaniem jest to wozek transportowy.Moze jakas wyspecjalizowana odmiana, np. amunicyjna (nigdy nie widzialem zdjecia wozka amunicyjnego do Boforsa 40mm, a wiem z ustnego przekazu, ze byly).
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Cholerka...W sumie w C2P montowano az cztery rozne typy kol napinajacych.Tak wynika ze zdjec.Moze te mityczne pierwsze prototypy tak wygladaly z tylu?
Ale nadal obstawial bym wozek transportowy.
G.
Napisano
Możesz coś napisać więcej o tych kołach napinających? Na zdjeciach na forum mało co widac, żeby stwierdzić, że były 4 typy... Jak popatrzeć na zdjęcia z Auburn, to wewnętrzna strona koła C2P przypomina to koło ze zdjęcia Jaegera...

Też jestem zdania, że nie jest to C2P. Ale wózek też mi jakoś nie pasuje. Więc co?

Pzdr,

jotes
Napisano
I jeszcze jedno: przyglądając się zdjęciom C2P mam wrażenie, że w Arlon założono koła napinające na odwrót :-))))))

Napisano
A wymiarowo jaka różnica była między kołem z wózka a kołoem napinającym z C2P. Może była możliwość zamiana ich, i wykorzystywania ich w różnych typach pojazdów?
Pzdr
Bodziu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie