Skocz do zawartości

Zdjęcie TKSa i 7TP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mylisz się natomiast co do PzIII
A fotki C2P i C7P trzeba było wstawić do właściwych wątków, bo się znowu bałagan robi...

Pzdr,

Marudny jotes
Napisano
Witaj Jotes.
Rzeczywiście z pośpiechu pomyliłem Panzer II z III, dobrze, że są tacy którzy poprawiają. Moja wina, że nie wstawiłem zdjęć do wątków o C2P i C7P, ale wszyscy zainteresowani tymi tematami, nie opuszczą także tego wątku. Dzięki za podpowiedzi, jeśli pamięć mnie nie myli to mam w domu jeszcze jedno zdjęcie tego 7TP dwuwieżowego, postaram się je znaleźć i jutro wrzucić na forum.

Pzdr

Wyrozumiały Bodziu
Napisano
To zdjecie TK-3 i Pz.Kpfw.IV Ausf A przedstawia te same dwa pojazdy , ktorych zdjecie zamiescilem w cyklu o TK-3, tyle, ze w innym ujeciu.TK-3 zostal zdobyty przez 1 Panzer Division (tyle wiem z opisu w broszurze Regenberg'a).Znane jest tez zdjecie TKS'a z 1 Pz. Div.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Wiem, ze nie w temacie, ale :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=3293389557
co to za ciezarowka?
Wyglada mi podejzanie, ale ciezarowki to nie moja dzialka.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano

Zgodnie z wczorajszą obietnicą zamieszczam zdjęcia tych samych pojazdów, których fotki zamieścił wcześniej omi30.
Ciekawe, że na tamtych zdjęciach TK3 jest w rowie, a na tych ustawiona jest za 7TP.
Pzdr
Bodziu

Napisano
Nie widać żadnego wysokiego nasypu w pobliżu. Moim zdaniem został zepchnięty z drogi bo ją tarasował, a że obok jest rów to mogło to spowodować, że podczas spychania się przewrócił. Zwróce uwagę też na fakt, że większość zdjęć porzuconych lub zniszczonych tankietek przedstawia je w rowach. Uważam, iż może to wskazywać na spychanie sprzętu tarasującego drogi przez Niemców.
Pzdr
Bodziu
Napisano
Trafiony pociskiem dużego kalibru lub bombą lotniczą, ale nie bezpośrednio. Zwróćcie uwagę na zerwaną gąsienicę i pourywane koła.

Pzdr,

jotes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie