Skocz do zawartości

Gdzie służyliście w wojsku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano
noo a ja w wojsku pojeździłem sobie (kierowca) każdym( no prócz PTSa i PIONa) opancerzonym sprzetem gąsienicowym który był na wyposażeniu naszej armii w latach 1993-94..czyli min. MTLB, GOZDZIK, KRUG, KUB, T-55, T-72, BWP, ZSU-23-4, MTS, SPG, WZT-1, WZT-2, WZT-3, BAT..itp.. itp.. ehhh..... się działo,działo..
Pozdro dla WIOSNY 93' z 124 PAPLOT w Szczecinie i wszystkich FALUSI i ZMECHÓW :-)!!!
Napisano
JW 1031 Sochaczew , wcześniej COSSTWL Oleśnica a w międzyczasie jeszcze Świdwin i Bydgoszcz a wszystko w latach 84-86 ---starszy mechanik urządzeń radiowych i radiolokacyjnych samolotu MIG21F (teraz już chyba takie nie latają).
Napisano
WIOSNA 1996-2003
40 Pułk Lotnictwa Mysliwsko -Bombowego Świdwin
21 Baza Lotnicza Świdwin
KOMPANIA OCHRONY
2003--KPW Świnoujście
  • 1 month later...
Napisano
Witam jesień 1986 unitarka Trzebjatów potem kołobrzeg dalej Konotop stszelnica czołgowa poligon drawski 6 miesięcy i znów kołobrzeg
Napisano
NJW MSW JW 2102
Jesień 90-92
Kompania saperów- ochrona prezydenta" i wszystkich osób z rządu, również papierza. Więcej w gajerze,jak w mundurze.
pozdrawiam KULEGĘ- strzelca wyborowego
Napisano
Oj stare dzieje :
wiosna 83 - 85
najpierw 15 PTBR - Kobylanka Miedwie - kanonier
14 DP - Szczecin ( Narutowicza)bat. spec - kierowca
WOSR Jelenia Góra - podchorąży
28PLM Słupsk ( Rędzikowo)- planszecista SD
- nastrzelałem się chyba ze wszystkich giwer ( granatnik też ) , najeździłem się fajnym sprzętem , a nawet zaliczyłem kilka lotów na Jak-u 40 , fajnie było , ale nie chciałbym drugi raz - teraz czas na młodzież. pozdrawiam
Napisano
czołem Centrum Wyszkolenia Wojskowej Służby Wewnętrznej a następnie Oddział Zandarmeri Wojskowej Poznań spec. kierowca. pozdrówka dla kolesi . yard.
Napisano
witam was koledzy-ja służylem w 62 Komp.Spec. w B-cu ktora juz nie istnieje a nawet jej stary numer 2457 też juz nie jest tajny bylo to wlatach 1976-78 i trwało 732 dni i smieszy mnie koledzy że niektórzy z was przyznaja sie do służby w śmiesznych jednostkach w których najważniejsza czynnością bylo sprzątanie korytarza- pozdrawiam kolegów z Lublinca chociaż dziwia mnie ich mnogie specjalnosci a pozdrawiam szczególnie wychowanków byłego pporucznika Kwintala chłe chłe chłe .
Napisano
Witam !
No mój wpis chyba nie będzie zbyt miło odebrany - Wydział II kryminalny Oddziału ŻW Warszawa - ( ale i taki był potrzebny ... ) lata : 1998r - 2001 r ( sł . ndt. ) Over & out.
Napisano
a.d.Spluwa Kazdy służył tam gdzie go wku przydzieliło więc nie widzę powodu żeby się tego wstydzić czy do tego nie przyznawać. A służba prawie 30 lat temu w jednostce specjalnej nie świadczy o jakości człowieka, zwałszcza kiedy uważa on że uczyniło go to lepszym od innych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie