czarek100 Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 witam! ja niestety nie miałem jeszcze możliwości służyć w wojsku,ale służył mój starszy w latach 84-86 jednostka wojskowa 1441 Powidz i jednostka wojskowa 3486 Śrem.szukam ludzi którzy tam pełnili służbę w tych latach w 8-mej kompanii zaopatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
explosivelabs Napisano 1 Sierpień 2013 Share Napisano 1 Sierpień 2013 CSAiU Toruń Lato 2005 grupa 3 uzbrojenie PT91 T72 BWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio203 Napisano 10 Sierpień 2013 Share Napisano 10 Sierpień 2013 JW 2488 Maksymilianowo, lato 96-jesień 97 kompania ochrony. Kiedyś wyszliśmy na taktyczne i pokazali nam okopy i transzeje z 39'. Za nic nie moge tam teraz trafic :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 16 Sierpień 2013 Share Napisano 16 Sierpień 2013 Nigdzie nie służyłem, bo wojsko w ogóle mnie nie interesowało. A na V roku studiów zmieniłem _na chwilę_ zdanie i zameldowałem się w WKU Biała Podlaska ale powiedział mi jakiś podporucznik, że już jestem za stary (miałem wtedy 25 lat). I właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlut38 Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 zima 97-wiosna 98jw 5563 9 Ośrodek szkolenia specjalistow łącznościMrągowojw 4499 Miroslawiec 8 Pułk lotnictwa myśliwsko-bombowego 1 kompania łączności pluton KF Stanowisko-Radiotelegrafista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek30cd Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 18 bdsz , 1 Kompania Szturmowa .1993-95 strzelec SWD-sPozdrawiam 1000WAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruk2 Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 9 BKpanc BRANIEWO, Wiosna 08-09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad w. Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 CSCS Piła. Pozdrowienia dla ażantów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Niestety nie służyłem w wojsku ale pewnie wielu sie ze mną zgodzie ze wojsko robiło z każdego człowieka a teraz to wiadomo jak jest co jeden to lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avast Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Witam!JW 1954 Czerwone Koszary" Ostróda. Jednostka z wielkim autodromem. Tam zdobyłem prawo jazdy. Szkoła podoficerska młodszych specjalistów wojskowych" oczywiście związana z motoryzacją. Najpierw uczyłem się jeździć potem zostałem instruktorem nauki jazdy. UR6187 - to ZIŁ 6x6, którym powoziłem z kursantami a na dokładkę miałem na stanie Stara chyba o oznaczeniu ŻSH-4 czy coś takiego. Samojezdny dźwig. Moja praca tym pojazdem najczęściej polegała na zbieraniu wraków rozbitych prywatnych samochodów oficerów z Garnizonu ostródzkiego i wrzucaniu ich na wojskowe ciężarówki. Milicja nic do tych wypadków nie miała, tylko żandarmeria. Ci, którzy znają okoliczne poniemieckie drogi, wąskie, kręte i ze starymi baobabami, wiedzą jak zwykle kończą się te wypadki. Czasami miałem kłopot z rozpoznaniem marki rozbitego auta. Umiejętności z zakresu pracy dźwigami samojezdnymi zdobyłem na 3 miesięcznym kursie w Grudziądzu w jednostce, której numeru nie pamiętam. Na koniec kursu odbywał się egzamin państwowy co było bardzo dobre. Ponieważ jestem mniej więcej w wieku węgla i starszy znacznie od dinozaurów to podam, że służbę odbywałem w latach 67-69 :-)Był to już okres lansowania świadomej dyscypliny" czyli skończyła się pruska" dyscyplina. Będąc w wojsku przeżyłem: dwie wojny - siedmiodniową czyli Izrael - Egipt oraz najazd na Czechosłowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komar0802 Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Brzeg Dolny unitarka do przysięgi Ostrów Wlkp szkółka kierowców a potem 1Batalion Zabezpieczenia Szkolenia przy WSO Wrocław i powódź w 1997 było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Ja nie musialem sluzyc :) ominely mnie te przyjemnosci :)W odroznieniu od mkduch nigdy tego nie zalowalem :)Po prostu trafily mi sie sprzyjajace okolicznosci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stan63 Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 csop-łódź,1978-80r.kierowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Szeroki Bór - zima 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 JW 2980 Braniewo 9 Brygada Kawalerii Pancernej Wiosna 97, 3 BPLot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ancover Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 nigdzie, kiedys wojsko to była strata czasu choć robili tam np prawo,jazdy na stara wiec sie w zyciu przydało. Czasem żałuje ze nie byłem moze było by co wspominac. a namawial mnie kolega na czerwone berety... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 Z perspektywy 30 lat po, uważam że nie był to czas stracony choć w trakcie odbywania służby uważałem ją za dopust Boży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 Do tej pory chowając się przed leśnikami potrafię się okopać saperką, choć z biegiem lat dół musi być głębszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielbre Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 Tak Boer ,zgadza sie,tez przeklinalem to, I czemu rodzice nie przepisali gospodarki na mnie?, w dupe sie dostalo,i teraz sie patrzy na zdjecia i wspomina,,,Kto nie byl w wojsku to D...rocznik zima 93 ,Acchh wyjezdzalo sie z Wrocka a Zamosciu sniegu po pas:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 6 Styczeń 2014 Share Napisano 6 Styczeń 2014 Sonic,chyba szerszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indorss Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 pobor 2 pazdziernik 2001r bor osirodek szkolenia podstawowego bor raducz pozniej warszawa na podchorazych i linin pozdrawiam kpr Wojslawa i mjr Szczurowskiego kto wtedy sluzyl moze napisac Szuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoVinci Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 2005-Kłodzko 22 Brygada Karpackiej Piechoty Górskiej Obrony Terytorialnej" o ile pamiętam taka była pełna nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raafal19777 Napisano 27 Kwiecień 2014 Share Napisano 27 Kwiecień 2014 JW3477 Leszno 98/99 lato 2 bateria startowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navi1970 Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Witam!pobór lipiec 90,Tomaszów Mazowiecki a póżniej JW 2464 Lubliniec (Las Sieraków)pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi