Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 weeks later...
  • Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
witam wiosna 88-90
jw 1531 w tomaszowie mazowieckim
jw 3779 w debrznie
jw 4040 w debrznie
jw 3486 w sremie
jak tam bylem to lotnisko bylo jeszcze w pelni zycia
Napisano
Witam
Wiosna 89 JW2474 Białobrzegi Szkółka podoficerska
po szkólce JW3306 twierdza modlin -
następnie od 02.1990 jednostke przeniesiono do Białegostoku
Wyjście 10.1990
Napisano
Witam.
JESIEŃ 00-01 , a więc tylko rok w 15 Wielkopolskiej Brygadzie Kawalerii Pancernej w Wędrzynie jako kierowca w plutonie rozpoznania bat.dow DAS.
Od ch.... służb wartowniczych,kilka ochronek na Busznie (kto był ten wie co tam było) i poligony z cymbałami ze szkół oficerskich i podchorażych.
MON-owskie pseudo Arni.
  • 3 weeks later...
Napisano
Jesień 76 na unitarce w CSSMW Ustka. W styczniu zamiast na okręty trafiłem do JW 1905 Międzyzdroje (Biała Góra). Była tam bateria artpelot 57 mm. Do cywila jesień 78.
Napisano
wiosna 93-jesien 94 na unitarce w ostrowie wlkp pozniej 12 miesiecy w gubinie w pulku na kompani remontowej nie bylo lekko pozdro ndla falusi moze ktos tam sluzyl niech sie odezwie
  • 2 weeks later...
Napisano
Lato 82 Wiosna 84 JW 3116 Gubin-Komorów Kompania Medyczna,
kto tam był niech da znać .Pozatym szukam wszystkiego co jest związane z tą Jednostką.Pozdrowienia dla wszystkich
Napisano
Witam, w wojsku jeszcze nie byłem ale chce się pochwalic ciekawostką jaką usłyszałem od jednego z żołnierzy na zasadniczej w opolu gdzie mieszkam. Otóż dowiedziałem się, że wszystkie strzelania przeprowadzane w garnizonie odbywają się na ślepakach" bo: poligon w Winowie(ogromny kompleks) zakmnięty a strzelnica w jednostce nie może byc uzywana bo się domy pobudowały obok. Najblizsze ostre strzelanie odbywa się w Żaganiu. Paranoja.
Napisano
1988-wrocław wyższa szkoła wojsk inż ,wyższa szkoła wojsk zmechanizowanych -zabespieczenie.1989-1990.-saperzy Głogów ,kompania desantowo przeprawowa ityle
  • 2 weeks later...
Napisano
25 wrzesień 1972r 5-ta kompania COSSTWL Oleśnica (już nie istnieje,a szkoda)do 25 wrzesiań 1973.Następnie jednostka 1158 Łask do 25.wrzeseń 1974r jako mechanik po osprzęcie I - szej Eskadry samolotów szybkich MIG - 21.Szukam kontaktu z tmi,którzy ze mną służyli szczególnie w Oleśnicy.