MariO66 Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Wiosna 86-88 Batalion Portowy Pomorskiej Brygady WOP Szczecin Dąbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Służyłem w CK Armii w Czeskich Budziejowicach.Pozdrawiam mojego szefa Franza Josefa! Dziwię się że nie wpisał się tu Kania-Kaniowski lub italiano.Pozdrawiam wszystkich z jesieni 1903 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoo Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 37Płk 15Dyw.JW4276 Morąg/jednostka przemianowana na pancerną/póżniej WSOSK Poznań kompania ZSiO 79-81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelkinga Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 wiosna 1993-94HEL JW 3907 , 13 Dywizjon trałowców :O.R.P.WIGRY",O.R.P.ŚNIARDRWY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelkinga Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 przepraszam: O.R.P.ŚNIARDWY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 2Brandemburska"Dywizja Lotnictwa Myśliwsko-Bombowego Piła 1985-1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Jak już Brandemburska to chyba w Schneidemuhl ;-)).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Ja,ja! Shneidemuhl, po waszemu Pila! Rodzinne miasto gefraitera Kugla. Czas stracony daremnie. Przez dwa lata musiałem udawać, że coś robię, bo był krysys i nie było kasy na szkolenie. Pamiątką po tych czasach były wyprzedawane przez AMW pojazdy, które miały kilkanaście lat i ...kilkaset kilometrów przebiegu. Nie wspomnę o trepach, którzy w większości byli pospolitymi debilami zupełnie nie znającymi się na swoim rzemiośle. Mam nadzieję, że już tak nie jest. Pomimo zamiłowania do spraw militarnych stwierdzam, że szkoda było czasu i życia na ten kretynizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bax75 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 jesień 95zima 97szkoła radiotelegrafistów jw5563 Mrągowo 3 miechybatalion łączności jw 3515 przy pułku myśliwsko - bombowym w Pile tam to sie działopozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 oby nie, szkoda czasu. Lepiej a. pobiegać z wykrywkąb. przy okazji załapać się na studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 A dlaczego ? Boisz sie krzyku ?Moze sie moczysz w czasie snu ? Zostan saperem wiec jak tak lubisz wykrywkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 pik... piszesz jak stary trep :)) miałem okazje niejednego takiego poznać hehehe Bardzo charakterystyczne usposobienie: negowanie wszystkiego poza ARMIĄ, czepianie się wszystkiego - poza ARMIĄ , znaczny poziom upierdliwości", a z cech zewnętrznych charakterystyczne buty (90% przypadków) i wąsik rodem z lat 70-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 TIX jesteś prorokiem, jasnowidzem, geniuszem i telepatą! Czytasz w moich myślach i sięgnąłeś do sedna problemu! Pozdrawiam Cię serdecznie. Jestem z tej samej bajki co Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 tix -przyjąlem do wiadomosci :)Australian infantryman-zolnierz nie pytany nie odzywa się :PTix i Australian- BACZNOSC,W TYŁ ZWROT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 Nie ma takiej komendy.BACZNOŚĆ,W TYŁ ZWROT.jest.BACZNOŚĆ,SPOCZNIJ,W TYŁ ZWROT,ROZEJŚĆ SIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Jest,odsyłam do Regulaminu Musztry Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Nic tu po mnie. Wracam na Malaje do partyzantki. Tix idziesz ze mną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpaq2 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 W Debrznie, lotnisko wojskowe, obsługa podstacji WN, P8. Wcześniej szkółka Grudziądz. wiosna 90 - lato 91, jedyny pobór z tych lat, który wyszedł po 16-tu, a nie 18-tu miechach. pozdro dla wszystkich którzy byli w woju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 W Toruniu był jeden Stanczyk ,w 2 plutonie ,nie pamietam jego imienia .PSTo wolny kraj :)pzdr wszystkich jesionow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin280 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Służyłem 22 miechy w wsw teraz to żadarmeria gdzie pisałem wcześniej na temat trepów takie zdanie jak ogólnie panujące w innych jednostkach skrajny debilizm i ogólny alkoholizm. A w szkółce podoficerskiej wisiało takie hasło CZEKA Z FELIKSEM DZIERŻYŃSKIM NIEDOŚCIGNIONY WZÓR WSW" może cośprzekręciłem ale ogólnie ten sens to nie były lata pięćdziesiąte tylko osiemdziesiąte. Po przeczytaniu dosię śmiać chciało tylko należało uważać aby feliks nie usłyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 witam przodka" z wsw martina280. POzdro od ŻW. czeka z dzierżyńskim...dobre:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżozef1969 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Witam !!! Budowo(92/94) koło Złocieńca, łączność najpierw w batalionie czołgów a potem wykopali mnie do piechotyPozdrowienia dla Złotej Jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5 SFG-SOG Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Powitacć wszystkie latawce :-) Lato 99-2000. bax75 zaczynałem tam gdzie ty - szkoła radiotelegrafistów(9 OSSŁ) JW 5563 Mrągowo, ul. Wojska Polskiego, 3 miechy, radiooperator R-140 heheh, tak w naszej armii wynagradza się ochotników, a potem terenowa kompania radiotechniczna gdzieś na polach za Puławami. Tak w nawiasie stare ruskie lotnisko polowe, a w lesie masa przeróżnych okopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skumin Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Witam przyszło mi służyć w forcie na Okęciu (dzisiejszy skład celny) tam gdzie zginął Kpt. Lipowczan wraz pasażerami tego pechowego lotu. Na warcie, w nocy dziwny klimat i latem straszny smród z przepastnej fosy( co tam nie lądowało- zmieścił się Star)później wyłowiono nawet z niej zwłoki.No i te zasypane pomieszczenia fortów w których było od groma szczurów (kiedyś jak się zwarły musiałem zatkać uszy). Blisko giełda Okięcie (słynna budka z pizzą) i całodobowa hurtownia ..wiadomo z czym.Na stanie miałem dwa PTS-y ( na pokazówę zawsze musieliśmy ładnie obczyścić i przewietrzyć - swoją drogą świetne miejsce na kimanko ..oczywiście nie w upały), ale jak zwykle pan generał (bodajże wtedy szefem sztabu był Wilecki) pomimo iż zdołaliśmy je jakimś cudem odpalić nie zauwarzył gąsienic wtopionych na 20cm w asfalt......Ogólnie teraz po jedenastu latach wspominam z przyjemnością i estymą.A na koniec mojej przygody z wojskiem otrzymałem rozkaz w razie wojny bronić Twierdzy Modlin ...czy można chcieć więcej.. Pozdrawiam Skumin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 89 wiosna -90 jesieńWOPK Chynowo na Wolinie .............ale to były czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi