Skocz do zawartości
  • 0

Wisi na ścianie

wall

Pytanie

Napisano

Wisi sobie to spokojnie na mojej ścianie od lat, aż wreszcie przyszła na to pora. Pomóżcie mi to nazwać. Długość około 60 cm.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wisi sobie to spokojnie na mojej ścianie od lat, aż wreszcie przyszła na to pora. Pomóżcie mi to nazwać. Długość około 60 cm.

Napisano
Daj fotke tasaka i koniczynki to się coś wymyśli (sprawdź czy ta koniczynka nie jest orłem dwugłowym, kidyś się właśnie z taką interpretacą spotkałem).
Wojtek
Napisano
Tasak bez zbrocza i z progiem tak więc ta sama trudność. Ale o ile nie jest szlifowany to na tyle głowni zwykle był producent i data produkcji bo stan wygląda na lepiej jak dobry.
Wojtek
Napisano
Wlasnie, ze nie wyglada na to aby cokolwiek usuwano ze zbrocza. Mam drugi b. podobny z lat 1804 - 1815 z manufaktury z Kligenthal, bez pochwy. Ten jednak jest ezimienny" i trudno go datowac lub scislej okreslic pochodzenia.
Napisano
Ten tasak ma ponad 150 lat i raczej mała szansa że to komplet z pochwą ale spora szansa że napoleoński co i tak jet bez znaczenia bo po prostu jest ładny.
Wojtek
Napisano
Jest jeszcze stronka w internecie na ktorej mozna sprobowac zidentyfikowac szable lub tasak. Zobacze co mi tam powiedza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie