muslim Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Teraz rozumie. A czy ma ktoś fotki tego ciągnika, który znajduje się w Polsce?
Grendel Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Muslim,Masz na mysli C2P?Z tego co dowiedzialem sie , a C2P jest naprawde bliski memu sercu - w Polsce nie ma ZADNEGO kompletnego , ani niekompletnego ciagnika tego typu.Sa czesci w rekach prywatnych.Ale tylko czesci.Mam nadzieje, ze sie myle i cos sie zmienilo, ale nie uwierze, poki nie zobacze.SLyszalem legendy o C2P w Finlandii, Australii, W Kubince...Wszyscy slyszeli, nikt nie widzial...Choc spotkalem i takiego, co osobiscie widzial C2P w Kubince (reenactor z 12 Pulku Ulanow Podolskich).Tyle, ze zdjec nie robil.Byl tam tez 7TP.A gdy go zapytalem o roznice pomiedzy T-26, a 7TP jakos nie potrafil wymienic nawet najbardziej oczywistych...Odpowiedz sie narzuca sama.Ludzie widza, co chca zobaczyc.PozdrowieniaGrendel
panzergrzes2 Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Grendel jest w kraju wanna do C2P choc stan słaby sam widziałem!! co do reszty cieżko powiezdziec ale sam już spotkałem pare czesci do tego pojazdu.pozdrawiam
akagi Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Grendel, pod Piłą u kolekcjonera jest wanna C2P - stan straszny...J. Magnuski zrobił zdjęcia 7TP na Kubince, ale nigdy ich nie opublikowano. Zdjęcia widziałem, są w rękach kolekcjonera z Warszawy. Natomiast ostatnie wyprawy na Kubinkę już tego czołgu na ekspozycji nie odnlazły, ani nie uzyskano żadnej informacji o nim. Więc nie wiadomo - istnieje czy nie.
Gość Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Jacek,7TP na Kubince był, ale raczej tylko w trakcie prób w 1940 r. Ostał się po nim raport z fotkami i tyle. Czołg zezłomowano w takcie wojny albo bardzo krótko po, ponieważ na początku lat 50 już go na Kubince nie było. I właśnie z tego raportu fotaki Magnuski posiadał (częśc z nich została opublikowana zresztą w Militariach).Szukanie aktualnie 7TP na Kubince to czysta strata czasu.pozdrawiamTrufelhunter
Grendel Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Panowie,Pewien moj daleki kuzyn ma tego pecha, ze urodzil sie na Syberii w czasie wojny, a jego ojca nie wypuscili w 1956-tym i cala rodzina ostala sie w Sojuzie.Otoz kuzyn ten dosluzyl sie cakiem wysokiej rangi w Sowieckich wojskach pancernych.Sluzyl tez w Kubince.I gwarantuje wam, ze nie bylo tam w poznych latach siedemdziesiatych zadnego polskiego pojazdu pancernego.Jesli nie bylo wtedy, to skadze mialby sie wziac teraz?Dlatego nie uwierze, poki nie zobacze.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Panzergrzes,O wannie i czesciach wiem.Ponic jest tego tyle, ze byc moze udalo by sie cos nawet zlozyc do kupy.Ale sie nie zlozy, bo kazdy ma po kolku i nie sprzeda, nie podaruje, ani nie pozyczy...Wielu ma cos tam, wiec C2P jest tylko w Auburn.PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Jeszcze jedno zdjęcie, na którym widać C2P.PzdrBodziu
panzergrzes2 Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Wanna została znaleziona w kraju gdzies koło Warszawymarna ale jast!!!Co do 7TP pozyjemy zobaczymy!!!Rzeczywiscie cięzko jest z częsciami sam osobiście dużo znalazłem parę osób widziało a dużo jest u kolekcjonerów tylko ze kół i gąsienic i drobnych częsci!pozdrawiam
panzergrzes2 Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Wanna została znaleziona w kraju gdzies koło Warszawymarna ale jast!!!Co do 7TP pozyjemy zobaczymy!!!Rzeczywiscie cięzko jest z częsciami sam osobiście dużo znalazłem parę osób widziało a dużo jest u kolekcjonerów tylko ze kół i gąsienic i drobnych częsci!pozdrawiam
Grendel Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Panzergrzes,Jak bedziesz mial mozliwosc, to skladaj swego C7P:)Przylece obfotografowac, jesli zaprosisz;o)Bedzie okazja, by sie po raz pierwszy do kraju wybrac:)PozdrowieniaGrendelP.S.Gdybys mial zdjecia tej wanny, to polecam sie laskawej pamieci.G.
Grendel Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Troche nie na temat, bo sprzet nie polski, ale takie wlasnie polonikum znalazlem.Warszawa?PozdrowieniaGrendel
panzergrzes2 Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Grendel więcej cześci mam do 7TP chociaż do C7P też dużo jak bedzie dość pieniedzy to można odbudować jedno i drugie!!Oczywiście zapraszam do mnie to żaden kłopot!!pozdrawiam panzergrzes
Grendel Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Panzergrzes,Dzieki za zaproszenie:)Jak odbudujesz, to przylece na 125%:)W sumie nie robi mi roznicy - C7P, czy 7TP;)Oba piekne:)PozdrowieniaGrendel
polsmol Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Zaraz zaraz. Na Kubiance jest przecież TKS i fotki nawet są. Więć ze 100 procent zostało tylko 50 :))))
Grendel Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Polsmol,Oczywiscie, ze na Kubince jest TKS.Moze zle sformuowalem to co chcialem powiedziec.Chodzilo mi, ze nie ma na Kubince zadnego z tych legendarnych" pojazdow, do ktorych Rosjanie nie chca sie przyznac, ze je maja, tj.7TP,C2P,C7P.7TP na pewno byl tam testowany.Pewnie tez testowano tam wszystko inne, bo dlaczego by nie mialo tak byc?Tyle, ze niczego procz TKS nie zachowano.PozdrowieniaGrendel
polsmol Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Czy znacie jakieś duże szkoły pancerne w Rosji? Chodzi mi o nazwy. Tam można szukać 7TP wsród sprzętu dydaktycznego. Słyszałem nawet, że jeden 7TP znajduje się w jakiejś Rosyjskiej szkole pancernej. Informacja oczywiście nie potwierdzona. Czołg miał być tam widziany w 1996 roku.
bodziu000000 Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Nowe zdjęcie C2P:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=36048&item=2247618229&rd=1PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Jeszcze jeden:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=36048&item=2247618195&rd=1PzdrBodziu
jotes Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Wydaje mi się, że oba były już na innych zdjęciach. A niewykluczone, że te zdjęcia przedstawiają ten sam egzemplarz?
bodziu000000 Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Wprawdzie zamieszczałem już to zdjęcie, ale dopiero teraz mam je w dobrej jakości.PzdrBodziu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.