MEKO Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Mam pytanie co to jest i czy może to być powiązane z okresem Napoleońskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 a jakie wojska stosowały takie sprzączki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 29 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2004 Serdeczne dzięki ale jest nadal niewiadoma czy to okres napoleoński czy inny i jakie to miało zastosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzys1945 Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 Wygląda jak otwieracz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 28 Kwiecień 2004 Share Napisano 28 Kwiecień 2004 Raczej nie kordzik: inny wizerunek lwa patrz: http://www.germanmilitaria.com/Kriegsmarine/photos/K08350.htmlczyli wracamy do pkt wyjścia - okres napoleoński?pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Mam pytanie co to jest i czy może to być powiązane z okresem Napoleońskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 wymiary wysokość 2,5cm szerokość 3 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Wyglada to na jakas sprzaczke? Oczywiscie moze to byc powiazane z okresem napoleonskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kibic Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Frozzer ma rację.Wg mnie jest to odłamany fragment klamry od kordu Kriegsmarine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Okres I Cesarstwa charakteryzuje sie wykorzystywaniem motywow pochodzacych z tradycji antyku zwlaszcza z Cesarstwa Rzymskiego. Ta glowa lwa, ktora masz na sprzaczce" jest wlasnie charakterystyczna dla tego okresu (napoleonskiego). Jednak nie wyklucza to tez mozliwosci innego niz napoleonski okres pochodzenia przedmiotu. Pomocne moze byc miejsce, w ktorym wykopales lub znalazles sprzaczke. Czy byla tam jakas bitwa albo inne wydarzenie z czasow napoleonskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Bitwy niebyło ale jest prawdopodobieństwo stacjonowania wojsk napoleońskich lub przemarsz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
MEKO
Mam pytanie co to jest i czy może to być powiązane z okresem Napoleońskim
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.