max19788 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Znalezione w Niemczech,NRW. Znalazłem wykrywaczem.. Bardzo ładne wysokie, czyste dźwięki. Dwa różne metale tzn. Srebrzysty i złotawy. Stawiam na kamień pokryty delikatnie Metalem. Wymiary: Długość: 26 mm Szerokość: 18.5 -19.0 mm Grubość: 9.5 mm Waga: 6 gram Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w identyfikacji. Jak to wyczyścić żeby nie zniszczyć?? Nie magnetyczny ,z jednej strony magnes go lekko odpycha.
0 max19788 Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Paczka nr 3 Z srebrzystego metalu jest zrobiona tak jakby rozetka.
0 karpik Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Być może geoda ze skorupą z tlenków żelaza/metali lub odpad z huty.
0 karpik Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Mam też jeżowca w podobnym kolorze i z czymś skrzemieniałym/skamieniałym w środku ale nie wiem jak by musiał zalegać, żeby dostać właściwości magnetycznych Edytowane 16 godzin temu przez karpik
0 max19788 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 6 minut temu, karpik napisał: Mam też jeżowca w podobnym kolorze i z czymś skrzemieniałym/skamieniałym w środku ale nie wiem jak by musiał zalegać, żeby dostać właściwości magnetycznych Postaram się nagrać wideo... Być może popłynąłem z tym magnesem.... A tak między Bogiem a prawdą znalazłem kilka skamieniałości w tym polu
0 max19788 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Przekonaliscie mnie...3 minuty w con....o i znowu to samo .. Kamyk co pięknie brzmiał na wykrywce zrobił się cały srebrzysty . Pewnie producent smaruje trochę... Jak wszędzie albo kasa albo d..a Następny Schrott
0 Lebensgefahr Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Bardziej przypomina kawałek stopionego aluminium, który długo leżał w zasadowej glebie. Proszę przepiłować go pilnikiem, a następnie zanurzyć w roztworze NaOH (np. środku do usuwania tłuszczu BAGI SHUMANIT. Jest wystarczająco stężony, reaguje z aluminium – sprawdzałem.). Jeśli to aluminium, pojawią się pęcherzyki gazu (wydziela się wodór – nie zbliżać do ognia ani nie podpalać). Edytowane 7 godzin temu przez Lebensgefahr
0 bialawy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Lebensgefahr napisał: Bardziej przypomina kawałek stopionego aluminium, który długo leżał w zasadowej glebie. Proszę przepiłować go pilnikiem, a następnie zanurzyć w roztworze NaOH (np. środku do usuwania tłuszczu BAGI SHUMANIT. Jest wystarczająco stężony, reaguje z aluminium – sprawdzałem.). Jeśli to aluminium, pojawią się pęcherzyki gazu (wydziela się wodór – nie zbliżać do ognia ani nie podpalać). Od razu jak popatrzyłem na zdjęcia pomyślałem o skorodowany kawałku aluminium. Jakiś wytopek w owalnym kształcie ze śladami utlenienia i korozji. Trochę tego leży w ziemi...
Pytanie
max19788
Znalezione w Niemczech,NRW.
Znalazłem wykrywaczem..
Bardzo ładne wysokie, czyste dźwięki.
Dwa różne metale tzn.
Srebrzysty i złotawy.
Stawiam na kamień pokryty delikatnie
Metalem.
Wymiary:
Długość: 26 mm
Szerokość: 18.5 -19.0 mm
Grubość: 9.5 mm
Waga: 6 gram
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w identyfikacji.
Jak to wyczyścić żeby nie zniszczyć??
Nie magnetyczny ,z jednej strony magnes go lekko odpycha.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi