abcd Napisano 14 Maj Napisano 14 Maj (edytowane) Wielkość 4,/2,5 cm. Werk Nr 4095 , EHF 111 , KM 4.41 Land ,po werk nr. punca jakby odbioru technicznego H203 Edytowane 14 Maj przez abcd
0 abcd Napisano 14 Maj Autor Napisano 14 Maj (edytowane) Dziękuję , jestem miłe zaskoczony bo myślałem ze to tabliczka z obudowy sprzętu łączności , co oznaczają poszczególne skróty prócz W Nr., FHF ,KM LAND ? Edytowane 14 Maj przez abcd
0 abcd Napisano 14 Maj Autor Napisano 14 Maj (edytowane) EHF zakładam Ernst Heinkel Flugzeugwerke Edytowane 14 Maj przez abcd
0 abcd Napisano 15 Maj Autor Napisano 15 Maj K .. Muster ,4.41 pewno data ale co oznacza Land - Kraj , spotkałem się z tym określeniem przy sygnaturach niemieckiego urzędu patentowego ale co oznacza tu.
0 abcd Napisano 17 Maj Autor Napisano 17 Maj Orientuje się ktoś z Was na jakim elemencie samolotu ta plakietka była umocowana ?
0 abcd Napisano 20 Maj Autor Napisano 20 Maj Co oznacza w kontekście tej tabliczki „Land” samolot został złożony na terenie Rzeszy a nie w filii na obszarach okupowanych ?
0 tczkrjo Napisano %s o %s Napisano %s o %s To jest tabliczka znamionowa (Werknummer-Schild) z niemieckiego sprzętu wojskowego z okresu II wojny światowej. Odczyt tabliczki: Pole Wartość Znaczenie W Nr 4095 Werknummer – numer fabryczny/seryjny EHF 111 kod/numer modelu lub partii [A]M 4.41 data produkcji – kwiecień 1941 LAND LAND producent lub oznaczenie zakładu Logo NDPP (owalne) oznaczenie kontroli jakości lub wytwórni „LAND" najprawdopodobniej odnosi się do firmy Landis & Gyr lub innego producenta oznaczanego tym skrótem Tabliczka pochodzi z 1941 roku (data 4.41) Styl wykonania, czcionka i układ są typowe dla Luftwaffe lub Wehrmacht – mogło to być urządzenie elektryczne, radiowe, optyczne lub część pojazdu Logo w owalu może być oznaczeniem RLM (Reichsluftfahrtministerium) lub kontroli zbrojeniowej 1
0 abcd Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s (edytowane) Podobny klimat https://stalingradfront.com/catalog/t1n4193.product -Land - raczej nie od firmy nazwy firmy Landis & Gyr Edytowane %s o %s przez abcd
0 abcd Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s (edytowane) Po numerze fabrycznym 4095 He111/H6 http://histaviation.com/he-111-production.html ale Land na tabliczce nie daje mi spokoju ;) Edytowane %s o %s przez abcd
Pytanie
abcd
Wielkość 4,/2,5 cm. Werk Nr 4095 , EHF 111 , KM 4.41 Land ,po werk nr. punca jakby odbioru technicznego H203
Edytowane przez abcd9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi